Ingeniozitatea traficantilor de tigari nu are limite! Tigari dosite în bancheta şi pereţii laterali ai unui autoturism

tigari poza1Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în PTF Petea şi la frontiera verde, 12.300 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 114.000 lei, ţigări ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 18 martie a.c., în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare s-a prezentat, pentru a intra în România, cetăţeanul român Vadim M., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, cu un autoturism marca Mercedes.

Existând suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

În urma acestuia, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în bancheta şi pereţii laterali ai autoturismului, cantitatea de 300 pachete ţigări, marca Marlboro, cu timbru ucrainean, în valoare de 1.350 lei.

Drept urmare, suceveanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, ţigările în valoare de aproximativ 1.350 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în cauză a fost reţinut de către autoritatea vamală până la plata amenzii.

De asemenea, în ultimele 48 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au mai descoperit în apropierea frontierei de stat, abandonate în vegetaţie, 12.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de peste 113.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.