Inițiativa primarului Bîrda Sebastian Alin : Parteneriat cu Ocolul Silvic Baia Sprie pentru împăduriri integrale în zona Mogoșa și completare cu puieți în zona Gutin!

Primăria Baia Sprie în parteneriat cu Ocolul Silvic Baia Sprie plantează în acest an în pădurile din zona orașului nostru 11000 de puieți din pepinierele Direcției Silvice Maramureș. În planul de activități pe acest an se prevăd împăduriri integrale pe o suprafață de 16 mii metri pătrați cu numar de 8000 de puieți în zona Mogoșa și acțiuni de completare cu 3000 de puieți în zona Gutin.

Primarul Bîrda Sebastian Alin : “Prin proiectul inițiat de Primăria Baia Sprie, depus la Centrul Județean APIA Maramureș și semnat în  2019, pădurile aflate în proprietatea orașului Baia Sprie vor fi protejate în următorii 5 ani. Se garantează astfel integritatea pădurilor noastre și se instituie “ zone de liniște “ pe o suprafață de 2.337,49 de hectare, în zonele Chiuzbaia-Baia Sprie-Șuior.Totodată, se vor desfășura acțiuni de întreținere pe o suprafață de 50 de hectare, acțiuni care prevăd revizuirea plantațiilor, descoplesirea speciilor forestiere de specii lemnoase și ierboase în regenerări artificiale și regenerări naturale.

Protecția pădurilor și a mediului înconjurător este o prioritate reală administrației locale. Acestea reprezintă un patrimoniu inestimabil pe care e necesar să-l administram responsabil.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.