Înregistrări TERIFIANTE din Franţa: Oameni morţi în plină stradă, spectatori agăţaţi de geamuri pentru a scăpa cu viaţă

atentate ParisCel puțin 140 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite în șase atacuri teroriste, care au avut loc aproape
în același timp în capitala Franței. Francois Hollande a decretat stare de urgenţă în toată ţara, iar graniţele au fost închise. Cele mai multe victime au fost la sala de spectacole Baclan, unde zeci de oameni au fost ucişi.

Mai mulți bărbați înarmați au pătruns vineri seară în sala de spectacole Bataclan — unde avea loc un concert al trupei americane ‘Eagles of Death Metal’ — strigând ‘Allah Akbar!’, după care au deschis focul de armă automată. Spectatorii au fost ținuți ostatici timp de trei ore. În acest incident au fost ucise cel puțin 82 de persoane.

Un jurnalist Le Monde a filmat momentul în care oamenii aflaţi în sala de concerte au început să alerge disperaţi pentru a se salva de terorişti. Unii dintre ei au ieşit pe geamuri şi s-au agăţat de pervaz pentru a scăpa de gloanţe.

Imagini care vă pot afecta emoţional

Images de la fusillade au Bataclan de lemondefr

”Am auzit clar ce le-au spus ostaticilor: ‘Este greșeala lui Hollande, este greșeala președintelui vostru, nu trebuia să intervină în Siria’. Au vorbit și despre Irak”, a mărturisit Pierre Janaszak (în vârstă de 35 ani), animator radio și TV care se afla în sala Bataclan.

Asaltul forțelor de poliție a fost lansat vineri noaptea puțin înainte de ora locală 00:30 (23:30 GMT) și s-a încheiat spre ora 01:00 (sâmbătă 00:00 GMT). Cei patru autori ai luării de ostatici au fost lichidați.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.