ÎNŞELĂCIUNE CU BIJUTERII DIN AUR FALS

  Poliţiştii vâlceni au depistat un bărbat bănuit că ar fi înşelat un conducător auto, prin oferirea, în schimbul unei sume de bani, de bijuterii din metal nepreţios, sub pretextul că a rămas fără combustibil.

Poliţia Română vă recomandă, dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, să reţineţi semnalmentele acestora, articolele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează.

 La data de 25 iunie a.c., poliţiştii din Vâlcea au fost sesizaţi de un bărbat, din judeţul Maramureş, despre faptul că, în timp ce se deplasa cu maşina pe DN 7 – Câineni, judeţul Vâlcea, a fost indus în eroare de către un bărbat.

În fapt, sub pretextul că a rămas fără benzină şi are nevoie de bani pentru achiziţionarea de combustibil, bărbatul ar fi oprit în trafic partea vătămată şi i-ar fi oferit două ghiuluri şi un lanţ, de culoare galbenă, despre care susţinea că sunt din aur, în schimbul a 800 de lei.

După efectuarea tranzacţiei, victima a constatat că bijuteriile nu sunt din metal preţios şi a reclamat fapta la Poliţie.

În urma cercetărilor, poliţiştii l-au identificat pe bărbatul bănuit, de 43 de ani, din localitatea Câineni.

Astfel, a fost recuperat prejudiciul în totalitate, fiind predat părţii vătămate.

În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Pentru a nu deveni victima unei înşelăciuni, Poliţia Română vă recomandă:

 Nu acceptaţi să cumpăraţi obiecte de la persoane neautorizate, trebuie să fiţi suspicioşi cu privire la oferirea de bunuri la „preţuri avantajoase”. Bunurile pot proveni din furt sau pot fi contrafăcute.

Nu vă lăsaţi convinşi să efectuaţi schimburi valutare de la persoane necunoscute!

Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, articolele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează.

Apelaţi, gratuit, serviciul unic de apeluri de urgenţă 112 şi un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului.

Aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor orice tentativă de înşelăciune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.