Înşelătoriile momentului în România!

Metode ca „nepotul vecinului” sau „sunt procuror Radu Andrei” au făcut o mulţime de victime în ultima perioadă.

Cel mai recent exemplu este cel al unui sătmărean în vârstă de 18 ani, care a convins 8 băimăreni să îi dea sume de bani cuprinse între 300 şi 2.000 de lei. Adolescentul se prezenta la locuinţele victimelor sub pretextul că este un nepot al unui vecin pe care nu l-a găsit acasă şi le spunea că are nevoie urgentă de bani. Victimele erau „asigurate” că banii oferiţi cu împrumut vor fi restituiţi de vecini în momentul în care se vor întoarce acasă.

Folosind metoda „sunt procuror Radu Andrei”. Doi patroni au fost înşelaţi de un individ care s-a prezentat drept procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş sau procuror DIICOT. Acestea le spunea victimelor că societăţile pe care le administrează sunt anchetate într-un caz de evaziune fiscală.

Pe motiv că trebuie indisponibilizate codurile de reîncărcare a cartelelor telefonice, în vederea continuării cercetărilor, infractorul a convins victimele să-i transmită telefonic mai multe astfel de coduri. „Într-unul dintre aceste cazuri au fost comunicate peste 60 de coduri de încărcare, prejudiciul reclamat fiind de 1.240 de euro”, a declarat Dumitriţa Rus, purtător de cuvânt al Poliţiei Maramureş.

În acest context, Poliţia Maramureş recomandă tuturor comercianţilor care deţin spre vânzare cartele de telefonie mobilă preplătite să manifeste maximă prudenţă în cazul în care primesc astfel de apeluri telefonice, să nu dea curs solicitărilor primite şi să anunţe de îndată cea mai apropiată unitate de poliţie.

Anul trecut şi la începutul acestui an, mii de români au fost înşelaţi prin metodele „Accidentul” şi „Aţi câştigat un premiu” conform yahoo news.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.