Inspectoratul Școlar Maramureș se contrazice singur: Balurile Bobocilor se pot desfășura, însă cei care răspund cu capul sunt directorii școlilor!

Inspectoratul Școlar Maramureș se contrazice singur: Balurile Bobocilor se pot desfășura, însă cei care răspund cu capul sunt directorii școlilor!

 Ca la noi la nimenea. Ieri, un județ întreg a intrat în isterie, după ce Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș a transmis un comunicat prin care anunța anularea tuturor balurilor bobocilor, din perioada următoare, urmare a tragediei de vineri, din București, când în clubul Colectiv a pornit un incediu. Numărul morților a depășit, în prezent, 30, iar medicii sunt rezervați în privința  altor victime aflate în spitalele din capitală, care se află încă în stare critică. În acest scop, ca o urmare firească a lucrurilor, ISJ a luat o decizie înțeleaptă, aceea de a anula, pentru o perioadă, balurile bobocilor. Azi, însă, același Inspectorat Școlar pare să se fi răzgândit și ne trimite copiii în cluburi. Inspectorul Școlar Camelia Bogdan transmite, din poziția de purtător de cuvânt al ISJ Maramureș, că reprezentanții Consiliului de Administrație ai ISJ au luat o nouă decizie privind desfăşurarea tuturor activităţilor extraşcolare, extracurriculare, sportive şi culturale  organizate de unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Maramureş. Gurile rele spun că reprezentanții din conducerea ISJ au cedat la anumite presiuni care cereau continuarea acestor baluri ce pot aduce, unor politicieni locali, un plus de imagine.

Alambicatul comunicat al ISJ sună în felul următor: ”În vederea asigurării, în condiţii de deplină siguranţă a participanţilor (elevi, cadre didactice, invitaţi), la activităţi extraşcolare, extracurriculare, sportive, culturale etc, Consiliul de administraţie al Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a hotărât următoarele:  directorii unităţilor de învăţământ vor elabora o procedură adecvată acestui scop, pe care o vor valida în consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi  vor trimite un exemplar pe fax-ul ISJMM. Această procedură va avea în vedere atât aspectele legate de spaţiul fizic, cât şi de resursa umană necesară, pentru a se evita orice risc. Directorii se vor asigura personal de existenţa autorizaţiei de funcţionare şi a tuturor avizelor necesare pentru spaţiile de desfăşurare a activităţilor. De îndată ce această procedură va fi adoptată, vor putea fi desfăşurate activităţile de acest gen”, transmite Biroul de presă al ISJ Maramureș.

Tradus, Inspectoratul Școlar se spală pe mâini în cazul unei tragedii, iar cei care răspund cu capul vor fi directorii instituțiilor de învățământ, în a căror atribuții intră, din acest moment, verificarea personală a cluburilor și luarea la puricat a tuturor avizelor necesare, precum și a autorizației de funcționare a clădirii. Cum înțeleg unii să interpreteze legea…

Amalia Babici Man

„COMUNICAT   DE PRESĂ

În vederea asigurării, în condiţii de deplină siguranţă a participanţilor (elevi, cadre didactice, invitaţi), la activităţi extraşcolare, extracurriculare, sportive, culturale etc, Consiliul de administraţie al Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a hotărât următoarele:  directorii unităţilor de învăţământ vor elabora o procedură adecvată acestui scop, pe care o vor valida în consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi  vor trimite un exemplar pe fax-ul ISJMM.

Această procedură va avea în vedere atât aspectele legate de spaţiul fizic, cât şi de resursa umană necesară, pentru a se evita orice risc. Directorii se vor asigura personal de existenţa autorizaţiei de funcţionare şi a tuturor avizelor necesare pentru spaţiile de desfăşurare a activităţilor.

De îndată ce această procedură va fi adoptată, vor putea fi desfăşurate activităţile de acest gen.

BIROUL  DE PRESĂ  AL  ISJMM”Balul-Bobocilor

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.