Însuşirea bunului găsit constituie infracţiune

Un tânăr care a participat la sărbătoarea câmpenească de la Hoteni a crezut că va reuşi să-şi „înlocuiască” telefonul mobil printr-o metodă mai puţin ortodoxă. A  fost prins de poliţişti şi s-a ales cu dosar penal.

Ieri după-amiază, un tânăr de 15 ani i-a sesizat pe poliţiştii din Ocna Şugatag că în timp ce se afla la sărbătoarea câmpenească organizată în localitatea Hoteni şi-a pierdut telefonul mobil. De asemenea, tânărul a precizat că şi-a văzut bunul pierdut la o persoană necunoscută care a plecat cu un autoturism. Detaliile pe care victima le-a transmis poliţiştilor au contribuit substanţial la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei. Un echipaj de poliţie din Ocna Şugatag sprijinit de colegi din Bogdan Vodă, au oprit autoturismul indicat la intrarea în localitatea Hoteni şi au constatat că la volan se afla un tânăr din Breb, iar în calitate de pasager un tânăr din Ocna Şugatag. Telefonul însuşit pe nedrept a fost găsit şi restituit părţii vătămate.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de însuşire a bunului găsit.

Persoanele care-şi însuşesc bunuri găsite sau ajunse din eroare în posesia lor şi nu le predau autorităţilor sau persoanelor care le-au pierdut, riscă închisoarea de la o lună la trei luni sau amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.