Întâlnire de gradul zero. Vladimir Putin şi Donald Trump, la Hamburg. Vezi ce au discutat cei doi…

Preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi Donald Trump, au abordat vineri la Hamburg în prima lor întrevedere faţă în faţă situaţia din Siria şi Ucraina, lupta împotriva terorismului şi securitatea cibernetică, relatează Sputniknews.

‘Am avut o discuţie foarte lungă cu preşedintele Statelor Unite, au fost multe chestiuni (abordate), precum Ucraina, Siria, alte probleme, unele chestiuni bilaterale’, a spus Putin la începutul unei întrevederi cu premierul japonez Shinzo Abe, desfăşurată, la fel ca şi cea cu Trump, în marja summitul G20, scrie agerpres.ro.

‘Am revenit asupra chestiunilor privind combaterea terorismului şi securitatea cibernetică’, a adăugat liderul de la Kremlin.

Întrevederea Putin-Trump a durat mai mult de două ore, mult peste timpul alocat iniţial. Cei doi preşedinţi au dat scurte declaraţii presei înaintea începerii întâlnirii şi într-o pauză pe parcursul ei.

‘Este o onoare să fiu cu dumneavoastră’, a spus Trump înaintea reuniunii adresându-se omologului său rus.

‘Sunt încântat să vă întâlnesc şi sper că (…) această întâlnire se va încheia cu un rezultat pozitiv’, a reacţionat Putin.

În pauza întrevederii, Trump a spus în faţa ziariştilor prezenţi că discuţia cu omologul său rus este ‘foarte bună’ şi că se aşteaptă ca această întrevedere să aducă ‘lucruri foarte pozitive’ pentru SUA, Rusia şi lumea întreagă.

Din rândul ziariştilor a fost întrebat în mod repetat şi gălăgios dacă va discuta cu Putin şi chestiunea presupusei imixtiuni a Rusiei în scrutinul prezidenţial din SUA, dar preşedintele american a evitat să răspundă.

Preşedintele rus a ţinut să menţioneze în faţa presei că până în prezent a vorbit de mai multe ori cu Trump la telefon despre ‘chestiunile bilaterale şi internaţionale importante’, dar a apreciat totodată că astfel de discuţii ‘nu sunt niciodată îndeajuns’ şi că ‘dacă vrem relaţii pozitive’ trebuie ca liderii să se întâlnească faţă în faţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.