Intenționezi să-ți deschizi o băcănie? Iată care sunt pașii de urmat

Vânzările de produse alimentare a crescut în ultimii ani și continuă să crească într-un mod alert, fapt care face ca decizia ta de a-ți deschide o băcănie sau un magazin alimentar să fie una mai mult decât potrivită. Însă ca fiecare afacere, sunt anumiți pași de urmat, anumite aspecte de pus la punct astfel încât să să atragi clienți și prin urmare să atingi succesul la care visezi. 

Iată așadar ce înseamnă să-ți deschizi o băcănie și care sunt pașii de urmat în acest sens 

  • Creează un plan de afaceri

Un plan de afaceri te va ajuta să-ți conturezi drumul către succes prin previziuni financiare, date despre statutul pieței, comportamentul consumatorului și stabilirea exactă a obiectivelor. Iată ce trebuie să ai în vedere locația afacerii, estimarea investițiilor, o analiză a competiției, o idee clară despre produsele pe care vrei să le comercializezi, potențiale probleme și soluțiile pentru a fi rezolvate. 

  • Denumește-ți afacerea

Numele afacerii trebuie să fie ușor de pronunțat și de memorat și totodată acesta trebuie să fie unic, deoarece în caz contrar te poți confrunta cu repercusiuni legale. Verifică înregistrările locale de afaceri pentru a te asigura că ideea ta nu este deja luată. Mai departe înregistrează un domeniu și poți deja să-ți deschizi conturi pe rețelele sociale. 

  • Înregistrează-i afacerea și deschide-ți conturi financiare

Înaintea de a deschide magazinul fizic va trebui să-ți înregistrezi afacerea, să-ți deschizi conturile necesare și să obții diferite tipuri de licențe. Printre acestea se află: numărul de identificare al angajatorului, asigurarea obligatorie, certificat de vânzare, licența pentru vânzarea de băuturi alcoolice, autorizația sanitar-veterinară, autorizația de la protecția muncii. Nu în ultimul rând va trebui să deschizi un cont bancar care aparține de firmă.

  • Achiziționează echipamentele necesare

Băcăniile au nevoie de o serie de echipamente pentru a putea funcționa în manieră optimă. Printre primele pe care ar trebui să le ai în vedere sunt congelatoarele și frigiderele. În acest sens poți să alegi dintre vitrinele frigorifice disponibile pe Altex.ro. Acestea au diverse dimensiuni, funcții și capacități de depozitare, putând să optezi atât pentru unele verticale cât și pentru cele orizontale. Totodată vei avea nevoie de rafturi, case de marcat coșuri de cumpărături, pungi de hârtie, materiale de curățenie, papetărie, feliatoare de carne și cuțite.

  • Promovează-ți afacerea

Având în vedere era digitală în care trăim, este absolut necesar să-ți construiești prezența pe rețelele de socializare precum Facebook, Instagram, TikTok. Aici îi poți ține la curent pe clienții tăi cu informații utile privind produsele pe care le comercializezi dar poți să te adresezi și unor potențiali clienți. Totodată, poți opta pentru reclame plătite pentru a ajunge la un public mai numeros.

În concluzie dacă intenționezi să-ți deschizi o băcănie să știi că șansele de a avea succes sunt ridicate având în vedere că oamenii sunt curioși și dornici să experimenteze constant noi gusturi. Pentru a-ți pune ideea în aplicare vei avea nevoie să creezi un plan de afaceri, să găsești un nume potrivit, reprezentativ pentru brand-ul tău, să obții documentele de care ai nevoie pentru a funcționa legal, să-ți procuri echipamentele necesare și să promovezi afacerea în mediul online. Sursa: unsplash.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.