” Interferenţe culturale la Suciu de Sus”            

Sâmbătă şi duminică, 24 – 25 august a.c. se desfăşoară un eveniment major in comunitatea din spaţiul etno – cultural al Ţării Lăpuşului, organizat de Asociaţia ”Cultura Suciu de Sus”,  proiect realizat cu sprijinul financiar al Consiliul Judetean Maramureş.

Simpozionul cu tema ”Interferenţe culturale in comuna Suciu de Sus” are în tematică secţiunile istorie, arheologie şi folclor, cu referire la istoria locală şi a sub zonei dintre Ţibleş şi limita cu judeţul Bistriţa Năsăud.

Elementul primordial îl constituie cunoaşterea si popularizarea brand-ului local, rezultat in urma descoperirilor arheologice din epoca bronzului cunoscut in cărţile de istorie sub denumirea ”cultura Suciu de Sus” şi răspândită nu numai in Transilvania ci şi în Ungaria, Ucraina, Slovacia.

Între invitaţi, academician prof. dr. ing. Emil Burzo, preşedintele Academiei Romane – filiala Cluj, academician prof. dr. Liviu Pop din Cluj, conf. univ. Liviu Tarau – istoric, conf. dr. Ilie Gherheş, conf. univ. Gheorghe Mihai Bârlea, scriitorul si gazetarul Gheorghe Pârja, arheologi de la muzeele judeţene din Satu Mare si Baia Mare.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie si Arheologie Baia Mare, cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România si Primaria Suciu de Sus, se desfăşoară la Şcoala Gimnazială ”Florea Mureşanu”, incepand cu ora 12,00.

Ziua urmatoare, dumincă, 25 august, de la ora 19,30, in Dealul Trestia din limita cu Bistriţa Năsăud se desfăşoară un festival folcloric cu participarea ansamburilor profesioniste din Baia Mare si Bistriţa. Invitaţi speciali, Florentina si Petre Giurgi. Vă aşteptăm!

 Asociaţia ”Cultura Suciu de Sus”

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.