„Intrarea in IAD”, cea mai adanca groapa sapata de oameni. Este infricosator ce spun localnicii

În timpul Războiului Rece, confruntarea SUA – Rusia s-a dat pe numeroase fronturi, iar cele două țări s-au lăudat inclusiv că vor săpa cea mai adâncă groapă

Locul ales de Rusia pentru acest proiect a fost Peninsula Kola, aflată în Cercul Arctic, iar startul a fost dat în anii 1970.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Aici, timp de 20 de ani sovieticii au adus mașinării speciale și au săpat continuu, ajungând la adâncimea de 12,2 kilometri.

Oferta de nerefuzat.Agentia Mara International Tour va propune un nou circuit: Portugalia- plecare cu avionul din Budapesta

Proiectul a fost însă oprit după prăbușirea URSS, în 1992, deși scopul inițial era să ajungă la mantaua Pamântului, aflată la 40 de kilometri adâncime.

În acel moment, temperatura la care săpau mașinăriile era de 180 de grade Celsius, de două ori mai mai mare decât se anticipa, iar utilajele nu mai puteau funcționa normal.

kola gate

kola gate

kola gate

În prezent, craterul de 12,2 kilometri încă există în Peninsula Kola, însă intrarea a fost sigilată. Între timp, a devenit o atracție turistică.

Oamenii din zonă au denumit locul ”intrarea în iad”, iar unii dintre ei se jură că, atunci când era deschis, puteau auzi cum sunt torturate sufletele în iad.

Sursa: kanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.