Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Azi aflăm cum o să fie toată iarna. Prima zi cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului.

Astăzi, creștinii de pretutindenti au parte de o mare sărbătoare, marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie. Este vorba despre Intrarea Maicii Domnului în Biserică, iar acest praznic este sărbătorit și în Biserica Catolică.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare creștină, atât în tradiția ortodoxă, cât și în cea catolică, marcând momentul în care Sfânta Maria, mama lui Iisus Hristos, a fost adusă în templul din Ierusalim. Această sărbătoare este anual sărbătorită la data de 21 noiembrie în Biserica Ortodoxă și în Biserica Catolică de Răsărit.

În căminele credincioșilor, tradițiile legate de sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică sunt adânc înrădăcinate și transmise cu grijă de-a lungul generațiilor. În această zi de sărbătoare, atmosfera este încărcată de simboluri și obiceiuri menite să aducă lumină și binecuvântare în locuințele și sufletele noastre.

Este considerat benefic ca lumina candelei sau focul din sobe să fie aprins pe tot parcursul nopții. De asemenea, în această zi, credincioșii își îndreaptă atenția și către previziuni. Se crede că în ziua de Vovidenie se deschid cerurile, iar credincioșii înțeleg graiul animalelor, găsind în acesta semne și îndrumări pentru viitor.

De asemenea, în această zi se fac pomeniri speciale pentru cei care au trecut în neființă fără a avea o lumânare aprinsă și pentru cei înecați. Un alt obicei tradițional constă în ungerea ușilor și ferestrelor cu usturoi, o practică menită să ofere protecție împotriva farmecelor și a pagubei.

Credincioșii consideră că starea vremii în această zi prefigurează cum va fi vremea pe tot parcursul iernii. Această credință le ghidează planurile pentru sezonul rece și activitățile gospodărești.

Se spune că respectarea cu sfințenie a acestor tradiții aduce belșug în gospodărie și hambare pline în anul următor, recompensând credincioșii pentru credința și devotamentul lor.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.