Întrevederea secretarului de stat Iulian Fota cu delegația Grupului Parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Indonezia

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a avut luni, 24  octombrie 2022, o întrevedere cu  delegația grupului de prietenie Indonezia-România din cadrul Parlamentului indonezian, condusă de doamna Nurul Arifin, președintele grupului, în cadrul vizitei la București a  oficialilor indonezieni.

Interlocutorii au  apreciat evoluțiile înregistrate în relațiile româno-indoneziene, marcate în ultimii ani prin contacte frecvente la nivel parlamentar și guvernamental.

Au evidențiat perspectivele menținerii acestei dinamici și în perioada următoare, inclusiv prin vizite de nivel, în contextul eforturilor constante ale ambelor state pentru promovarea relațiilor lor bilaterale, cu accent pe intensificarea componentei economice și comerciale a relațiilor bilaterale.

Partea română a arătat că în cadrul relațiilor Uniunea Europeană-ASEAN (Asociația Națiunilor din Sud-Estul Asiei) și în perspectiva preluării de către Indonezia a Președinției rotative a ASEAN, România va continua să susțină amplificarea cooperării UE-Indonezia.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de vederi cu privire la războiul din Ucraina și consecințele acestuia la nivel  global. Secretarul de stat Iulian Fota a subliniat importanța menținerii unității și solidarității europene și mondiale, făcând apel, totodată, la Indonezia, ca actor regional relevant și din perspectiva deținerii Președinției actuale a G20, și în viitor, a ASEAN, de a-și aduce contribuția la identificarea de soluții pentru stabilizarea regiunii grav afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.