INUNDAȚII TÂRGU LĂPUȘ

Astăzi, 09.04, în jurul orei 19.00, dispeceratul I.S.U. Maramureș a fost anunțat despre faptul că în orașul Târgu Lăpuș în urma unor ploi abundente există riscul ca mai multe gospodării să fie inundate. În cel mai scurt timp a fost alertat tot personalul Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuș.

În zona lacului de agrement Lighet exista posibilitatea ca 10 locuințe, în care se aflau 20 de persoane, să fie evacuate deoarece apa lacului ar putea trece peste dig. În acest moment nu se evacuează nici o persoană, deoarce apele sunt în scădere. Tot în această zonă au existat 4 persoane, 2 adulți și 2 copii, care au rămas izolați, dar aceștia au fost evacuați cu ajutorul unei mașini de teren aparținând Clubului 4X4 Baia Mare. Pompierii rămân la fața locului pentru a monitoriza zona.

În localitatea Boiereni sunt 4 anexe inundate, iar în acest moment militarii acționează cu motopompe pentru evacuarea apei. De asemenea, în localitatea Dămăcușeni, 2 persoane, care au încercat să treacă râul Lăpuș cu un tractor, au fost surprinse de viitură și au rămas blocate în mijlocul râului. Pompierii au reușit să îi aducă în siguranță la mal.

În zona afectată de inundații s-au deplasat prefectul județului Maramureș, grupa operativă și inspectorul șef al I.S.U. Maramureș.inundatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.