Inundațiile lovesc Maramureșul. La Vișeu de Sus și Crăciunești apele la cote MAXIME!

În cursul zilei de astăzi, 21.11., începând cu ora 9:30, în județul Maramureș s-a instituit codul portocaliu. În acest context, pompierii militari maramureșeni au intervenit în următoarele situații:

– în Baia Mare, pompierii Detașamentului ”Căpitan Marchiș Adrian” la decolmatarea a două podețe;

– în Vișeu se monitorizează în permanență zonele de risc, iar militarii  Secției Vișeu de Sus au fost solicitați să intervină pentru a evacua apa din subsolul inundat al unei case;

– în localitatea Crăciunești se intervine pe albia râului Tisa pentru ridicarea unui dig de protecție cu saci de nisip pentru protejarea stației de captare apă și pompe, cu efective ale ISU MM , IJJ MM, IPJ MM, ITPF MM, SGA Maramureș și personal din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență.

În zona Piatra, comuna Ruscova, se acționează pentru aducerea la mal a două utilaje care au rămas în albia râului Tisa.

De asemenea, tot personalul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației, aflat în tura liberă, a fost alarmat și se află pe teren pentru a monitoriza zonele cu risc și pentru a interveni acolo unde se impune.

Până în acest moment, în județul Maramureș au fost inundate 2 ha de teren arabil, 10 ha de pășuni și fânațe, a fost afectat DJ 171 A pe o porțiune de aproximativ un kilometru  în localitatea Șieu. Au mai fost inundate  12 ha de teren arabil și 12 ha de fânațe în localitățile Giulești și Berbești.ape drum

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.