Inventarierea garajelor din Municipiul Baia Mare, până la data de 15 aprilie 2019,  o necesitate  pentru  o nouă perspectivă arhitectonică, urbanistică și estetică!

Inventarierea garajelor din Municipiul Baia Mare, până la data de 15 aprilie 2019,  o necesitate  pentru  o nouă perspectivă arhitectonică, urbanistică și estetică!

Până la data de 15 aprilie 2019 la nivelul Municipiului Baia Mare se va realiza o  evidența clară a garajelor ridicate în oraș.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare a menționat : „În continuare îmi mențin punctul de vedere că, foarte multe dintre terenurile municipiului, terenuri care pot fi folosite în mod util de către toți cetățenii și nu doar de către unii, pot fi utilizate prin demolarea garajelor. Această acțiune se va face începând cu 1 mai, însemnând ca până în 15 aprilie să avem o evidență foarte clară a garajelor care sunt legale, care sunt ilegale, care au plăcuțe de evidență galbene false și care nu, care depășesc suprafața de teren și care nu depășesc suprafața de teren, care s-au conformat contractelor pe care le avem, unde scrie foarte clar că garajele trebuie să fie cu zugrăveală albă și ușile trebuie să fie gri. Pe de altă parte, bineînțeles, ne vom raporta și la proiectele de dezvoltare pe care le avem în cartierele orașului.

Să nu uităm că astfel am tripla numărul locurilor de parcare dacă am organiza corect aceste curți de blocuri unde există garaje. Nu mă refer la garajele făcute în anumite zone, cu bun gust, cu respectarea tuturor condițiilor de către unii cetățeni. Mă refer la garaje unde din perspectivă arhitectonică, urbanistică și estetică, lucrurile sunt scăpate de sub control de prin anii ’90.

Așadar, eu consider că lucrurile acestea trebuie tranșate, îmi asum și administrativ și politic acest proiect, îmi asum inclusiv supărarea unor oameni care în momentul în care nu vor avea garaje, va fi probabil un disconfort că nu vor avea în primul moment loc unde să-și pună lucrurile pe care le-au adunat, cu rost sau fără rost mulți ani la rând. În altă perspectivă, după 15 aprilie, după ce avem această evidență, vom proceda la menționarea de către către municipiu a zonelor unde se va proceda la reabilitarea curților de blocuri prin demolarea garajelor și amenajarea de parcări și locuri de joacă, zone verzi, după niște proiecte aprobate de către Consiliul Local.

Bineînțeles că cei care au garaje vor fi într-un mod corect despăgubiți acolo unde este cazul și garajele sunt legal construite. Pe de altă parte știm foarte clar că unor astfel de oameni care de bună voie înțeleg care este necesitatea dezvoltării acestui oraș din perspectiva infrastructurii, nu avem nimic împotrivă să le punem la dispoziție un loc de parcare sau două locuri de parcare, în mod gratuit, o bună perioadă de timp.

2 COMENTARII

  1. De ce aș trimite un comentariu? Nu văd absolut niciunul pe aici. Îmi vine greu să cred că nimeni n-a avut nicio reacție.

  2. Una dintre imaginile mizerabile ale orasului nostru o reprezinta garajele dosite intre si in spatele blocurilor. Este o discrepanta uriasa intre fatadele blocurilor si ceeace gasesti in spatele acestora. Parca intri intr-o alta lume ! De pilda, vedemi garajele din fostul” parculet” de langa Complexul Stomatologic „Bilascu”, garajele de langa Colegiul „Lucaciu” ori cele care sunt in preajma Colegiului „Eminescu”.Toate aceste exemple se afla pe o raza in apropierea Centrului nou Dar astfel de locatii gasim si in cartierele orasului. Personal, nu cred ca proprietarii lor nu recunosc inestetica acestora. In mari orase ,ex. Cluj, parcarile din preajma blocurilor, al birourilor, etc. sunt numerotate si inchiriate posesorilor autovehicolelor. Poate aceasta s-ar potrivi si orasului nostru. Posesorii de automobile ar trebui sa vina cu peopuneri rezonabile privind, in general,parcarile din oras. Prin bunavointa si printro deapta intelegere, acest demers poate fi solutionat corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.