Investiții în Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

spital psihiatrie1Marți, 10 februarie 2014, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș s-a deplasat la Cavnic, alături de președintele UNPR Maramureș, Emil Ambruș. Însoțiți și de viceprimarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț, reprezentanții administrației județene și locale au avut o întâlnire cu angajații și conducerea executivă a Spitalului de Psihiatrie din localitate. În cadrul discuțiilor a fost dezbătută strategia financiară pentru anul 2015, ținându-se cont de faptul că, în decursul acestui an, spitalul trebuie să primească acreditare de la Ministerul Sănătății. Pentru ca acreditarea să fie obținută este nevoie ca unitatea spitalicească să îndeplinească o serie de criterii bine stabilite.

”Spitalul de Psihiatrie din Cavnic a trecut, în 2011-2012, printr-o perioadă grea. Lipsa de finanțare din partea administrației publice locale, precum și contractele prost gestionate încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș au adus spitalul din Cavnic la un pas de colaps. Astăzi, această unitate medicală devine, datorită unui management performant, unul dintre spitalele de elită din județul Maramureș, reușind să-și acopere toate cheltuielile materiale. Totodată, în acest moment este asigurată plata personalului medical, inclusiv a sporurilor care sunt incluse într-un spital cu specific de psihiatrie”, a precizat Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean.

”Vom aloca fondurile necesare pentru ca spitalul să obțină acreditarea”

Pentru a oferi, pe mai departe, servicii medicale de calitate pacienților este nevoie de investiții pentru înlocuirea coloanei de apă cu una nouă și îngropată în pământ, renovarea, acoperirea și împrejmuirea bazinelor, construirea unui perimetru de siguranță la captarea apei și asfaltarea căilor de acces în spital. Toate acestea, plus alte aspecte urmează să fie verificate de Ministerul Sănătății, înainte de acordarea acreditării. ”Este extrem de important că astăzi, atât Consiliului Local Cavnic, cat și Consiliului Județean Maramureș cunosc toate aceste probleme și încearcă rezolvarea lor cât mai rapidă și mai eficientă. Ne dorim ca, în anul 2015, să avem alocări financiare pentru Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, pentru ca evaluarea care urmează în vederea acreditării să aducă o nouă veste bună pentru sistemul de sănătate din Maramureș”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.