„Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”

fumator„Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”

În data de 20 noiembrie se celebreaza Ziua Naţională fără Tutun. Directia de Sanatate Publica organizează în perioada 15 noiembrie – 30 noiembrie 2015 Campania „Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!” Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a 3-a zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul “fumat pasiv” –, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

Campania are ca obiective  informarea şi  conştientizarea populaţiei  asupra  riscurilor     asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de  expunerea la fumul de tutun. În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie. Totodată studiile au arătat că 89%dintre fumătorii din ţara noastră şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.

Printre numeroasele avantaje ale renunțării la fumat se numără creșterea speranței de viață, scăderea riscului producerii unui infarct miocardic, scăderea riscului formării  unei tumori cancerigene, un mod de viață mult mai sănătos și mai mulți bani în buzunar.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură coordonarea la nivel national a acestei campanii. Activităţi propuse sunt: afişarea de postere, distribuirea de ghiduri de specialitate şi pliante, discuţii interactive,  întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.