Iohannis şi Ponta, la hora din Piaţa Unirii

Preşedintele şi premierul au ajuns la Iaşi încă de aseară. Dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cristian Adomniţei, premierul Victor Ponta a fost nedezlipit de primarul Gheorghe Nichita cu care a promis, într-o conferinţă de presă bani pentru autostrada Transilvania-Moldova, pentru spitalul judeţan şi pentru Palatul Culturii.

Coabitarea de la Bucureşti dintre Ponta şi Iohannis, descrisă de cei doi ca o „relaţie instituţională corectă”, nu are însă un corespondent şi în teritoriu, acolo unde preşedintele CJ, Cristian Adomniţei (PNL), reclamă că nu va fi lăsat de primarul Gheorghe Nichita (PSD) să vorbească de pe scenă. Disputa PNL-PSD de la iaşi are ca subiect oficial amânaarea unei decizii legată de finanţarea autostrăzii Transilvania. Şicane au apărut însă şi în interiorul PSD, deputatul Ionuţ Stefanovici sugerându-i public lui Victor Ponta, după ce prezenţa lui a fost anunţată de Gheorghe Nichita, să nu vină sâmbătă la Iaşi pentru a nu fi huiduit de mulţime.

Pe scena de la Iaşi, preşedintele s-a aşezat între şeful CJ şi primarul oraşului, salutându-l pe premier şi pe miniştrii Daniel Constantin, Eugen Teodorovici, Sorin Cîmpeanu, la sosire. Slujba va fi urmată de discursurile mitropolitului Teofan, primarului Gheorghe Nichita, preşedintelui Consiliului Judeţean Cristian Adomniţei şi premierului Victor Ponta. Acestea vor fi urmate de depunerea de coroane, defilarea militară şi hora simbolică a unirii.


Sursa imaginii: captură video

Liberalii, veniţi cu toată conducerea partidului, poartă pe braţ banderole alb-verzi în semn de protest pentru neglijarea de către Guvern a solicitărilor lor legate de construirea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.


Sursa imaginii: captură video

Sărbătorirea celor 156 de ani de la Unirea Principatelor a început la ora 9.00 cu un concert folcloric al fanfarei de la Chetriş împreună cu care au cântat Aurel Tamaş, Margareta Clipa, Nicolae Glib şi Daniela Condurache. Spectacolul folcloric se va relua dup[ ora 11.00, la finalul discursurilor politice.

Dincolo de şicanele publice, liberlii şi social-democraţii, preşedintele şi premierul s-au cazat la acelaşi hotel. Deschis în 2013, Hotelul Internaţional este considerat cel mai luxos din oraş, fiind în proprietatea Grupului Internaţional, care îi aparţine familiei lui Dan Radu Ruşanu, fostul şef al ASF şi naşul de cununie al lui Relu Fenechiu, a cărui firmă s-a ocupat de construirea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.