Ion Sorin Timiș: În 2 februarie s-au aniversat 650 de ani de la prima atestare documentară a Borșei

borsa0Cu privirea plină de mândrie, primarul Borșei, Ion Sorin Timiș a dorit să sublinieze faptul că, în 2 februarie s-au împlinit 650 de ani de la prima atestare documentară a orașului Borșa. ”Povestea este  veche dar nu reprezintă doar istorie, ci înseamnă trecutul nostru, al borșenilor. Cu 650 de ani în urmă, primarul Borșei a donat orașul nostru, alături de câteva comune din împrejurimi, neamului Dragomireștilor, localități care au fost confiscate de la neamul Bogdăneștilor.

Totodată, în 2 martie se vor împlini 70 de ani de când primarul Mihali Găvrilă Ștrifundă a plecat din Borșa, pe Valea Izei, adunând peste 10.000 de oameni alături de care a înfruntat armata sovietică care încerca să anexeze și nordul stâng al Tisei din Maramureșul istoric la Ucraina. Dacă nu aveam, la acel moment, un primar patriot și oameni dispuși să moară pentru țară, Borșa ar fi fost azi lipită Ucrainei”, a declarat, cu ochii înflăcărați, Ion Sorin Timiș, primarul Borșei.timis

Și revenind la zilele noastre, respectiv 13-15 februarie 2015, Ion Sorin Timiș, edil al localității Borșa, Antonia Tomoioagă, viceprimarul orașului și Consiliul Local transmit, încă o dată, invitația de a veni cu toții la Borșa, la ”Serbările Zăpezii”, iar celor care sunt aici, acum, le doresc să aibă parte de trei zile pline de distracție și bună dispoziție combinată cu sporturile de iarnă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.