Ion Sorin Timiş: Mândria de a fi borşean mă motivează în acţiunile care le fac pentru Borşa!”

timisPrimarul oraşului de la poalele Munţilor Rodnei, Ion Sorin Timiş a declarat că „Ziua oraşului Borşa”, sărbătorită joi, 23 aprilie a fost o adevărată reuşită. „Totul a fost minunat, fapt ce mă bucură şi mă încântă în mod deosebit. Ziua noastră de sărbătoare a început cu hramul bisericii de lemn din centrul oraşului, Biserica Sfântu Gheorghe, lăcaş de cult aflat lângă primărie şi unde au venit toţi preoţii ortodocşi din Borşa, precum şi cei din împrejurimi.

Au participat la hram peste 1000 de credincioşi, iar apoi a urmat sfinţirea caşului, că tot începe sezonul de păstorit. Ziua a continuat cu muzică populară interpretată de ansambluri şi artişti autohtoni, iar finalul serii a adus discotecă pentru tineri şi jocuri de lasere atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici.

Mă bucur că reuşesc să continui tradiţia începută în 2002, când l-am ales pe Sfântul Gheorghe ca şi ocrotitor al oraşului Borşa. Şi mă bucur să văd că borşenii sunt oameni interesaţi de religie şi cultură şi că, la fel ca mine, mândria de a fi locuitor al oraşului Borşa este la fel de importantă ca mândria de a fi maramureşean. Avem un cult al indentităţii mai accentuat decât mulţi din alte zone ale ţării şi pot spune cu mâna pe inimă: sunt borşean şi sunt mândru de apartenenţa mea”, a declarat primarul oraşului Borşa, Ion Sorin Timiş.

Amalia Babici Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.