Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa: După proiectul ”Asfalt până la ultima casă” vom insista pe crearea de noi locuri de muncă!

borsa1Primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș dorește să mulțumească public tuturor locuitorilor zonei pentru implicarea în sondajul ”Care este cel mai important proiect pentru Borșa?”, demarat de ziarul online www.jurnalmm.ro, explicând că, prin această sondare a populației a înțeles ce așteaptă concetățenii săi de la executivul administrației locale. Mai mult, edilul de Borșa dă asigurări că, imediat ce vremea se va încălzi, va organiza întâlniri pe cartiere, pentru a discuta cu locuitorii orașului în cadrul unor întâlniri cetățenești, întruniri care să arate ce alte așteptări au locuitorii de la administrația locală. ”Doresc să mulțumesc tuturor celor care au arătat că le pasă de Borșa și au votat proiectul care-l consideră cel mai important și, așa cum am promis, voi încerca să rezolv cât mai multe din doleanțele borșenilor. Pe locurile unu și trei au fost alese proiectele care au ca finalitate crearea de noi locuri de muncă și, interesul nostru în acest moment este de a aduce cât mai mulți investitori mari în oraș. Tocmai de aceea, în Consiliul Local am propus un proiect prin care orice agent economic care deschide o afacere de minimum 500.000 de euro în Borșa, afacere care duce la crearea de locuri de muncă, va beneficia de o scutire la taxele și impozitele locale de până la 50%”, a declarat primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș.

Ion Sorin Timiș: ”35 de km de străzi secundare vor fi asfaltate prin PNDL”

Edilul localității de la poalele munților Rodnei a arătat că, un fapt care îl bucură este acela că doar 8% dintre cei care și-au exprimat votul au arătat că există încă drumuri greu accesibile în Borșa, dat fiind faptul că, în urmă cu trei ani, numărul celor care se plângeau de astfel de probleme depășea procentul de 50%. ”Este clar că oamenii doresc asfalt pe drumuri, acestea fiind pozițiile doi și patru în sondaj. Borșa nu a avut asfalt vreme de 50 de ani, iar această problemă a început să fie rezolvată doar în ultimii trei ani, fiind una dintre preocupările mandatului meu, atât din calitatea de viceprimar, cât și din cea de primar al orașului. În ceea ce privește șoseaua de centură care să ocolească Borșa, avem studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Vom depune proiectul imediat ce vor apărea ghidurile de finanțare, pentru a fi cuprins în exercițiul financiar 2014 – 2020, proiect finanțat din fonduri europene. Referitor la asfaltarea străzilor secundare, am depus întreaga documentație la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru a acoperi 35 de km de drumuri. Acest proiect va fi finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și sperăm să avem și sprijinul executivului Consiliului Județean, în vederea rezolvării cât mai rapide a acestor lucrări”, a declarat primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș.

În paralel continuă investițiile în turism, în reabilitarea Casei de Cultură și în promovarea orașului Borșa la nivel județean, național și chiar internațional. ”Sunt încă multe lucruri de făcut în Borșa și am speranța să pot duce la îndeplinire o cât mai mare parte din proiectele pe care mi le-am propus. Aștept ca borșenii să îmi spună ce consideră ei că este important și împreună să stabilim prioritățile orașului și pe viitor”, a explicat primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș.

www.jurnalmm.ro mulțumește, de asemenea, fiecărui cetățean care a votat proiectele propuse de primarul Ion Sorin Timiș, dar și celor care doar le-au parcurs, fiindcă prin votul acordat în cadrul acestui sondaj au dovedit că locuitorilor din Borșa le pasă cu adevărat de prioritățile orașului.

Rezultatele votului:

Care este cel mai important proiect pentru orașul Borșa?

 • Contruirea de fabrici de prelucrare a lemnului și a fructelor de pădure, în vederea creării de noi locuri de muncă (24%, 143 Voturi)
 • Asfaltarea drumurilor secundare (15%, 89 Voturi)
 • Construirea unei variante de circulație care să ocolească zona centrală a Borșei (12%, 71 Voturi)
 • Construirea de ferme pentru creșterea animalelor și a pomilor fructiferi, în vederea creării de noi locuri de muncă (9%, 54 Voturi)
 • Construirea de noi pârtii de schi în zona Pasului Prislop și în zona Știol (9%, 52 Voturi)
 • Reabilitarea drumurilor greu practicabile (8%, 45 Voturi)
 • Reabilitari ale fațadelor și șarpantelor acoperișurilor de la blocurile din Centru și cartierul Baia Borșa (7%, 39 Voturi)
 • Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură (6%, 36 Voturi)
 • Reabilitarea Sălii de sport din incinta Școlii Generale Nr. 8 (4%, 21 Voturi)
 • Construirea de parcuri de joacă în fiecare cartier al orașului (2%, 13 Voturi)
 • Indicatoare turistice și marcaje turistice (2%, 12 Voturi)
 • Construirea unui Centru Local de Informare Turistică (2%, 10 Voturi)
 • Reabilitarea, extinderea și modernizarea Școlii Centrale Nr. 9, Corp B. (2%, 9 Voturi)
 • Schimbarea coșurilor, containerelor și clopotelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor (0%, 1 Voturi)
 • Finalizarea investiției la Școala Generală din cartierul Repedea (0%, 1 Voturi)

Au votat: 596 persoane.

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.