Ionel Bogdan: 103 de milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente  de ultimă generație la Aeroportul Internațional Maramureș

Aeroportul Internațional Maramureș este foarte important pentru dezvoltarea și creșterea economică a județului, motiv pentru care Consiliul Județean Maramureș a votat astăzi un nou proiect –  ”Creșterea gradului de siguranță și securitate a Aeroportului Internațional Maramureș prin achiziționarea de echipamente specifice”. Proiectul este în valoare de 103 milioane de lei, TVA inclus, și prevede  achiziționarea de materiale necesare pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a județului.

Echipamentele achiziționate vor garanta securitatea și siguranța aeroportului, contribuind astfel la dezvoltarea Aeroportului Maramureș prin creșterea gradului de utilizare a acestuia.

Proiectul va fi depus spre finanțare săptămâna viitoare prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM – iar durata de realizare a investiției este de 15 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Un alt proiect important pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș este construirea unui nou terminal de pasageri. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Județean Maramureș a depus deja o cerere de finanțare în luna aprilie 2022, iar în prezent se află în licitație publică. Noul terminal va avea o capacitate de 450 de pasageri pe oră, o suprafaţă totală de 12.209 metri pătraţi, iar termenul de finalizare al acestuia este de 2 ani. Valoarea estimată a proiectului este de 138,12 milioane de lei, TVA inclus, și va fi finanțat tot prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Odată cu realizarea noului terminal, zona aeroportuară se va dezvolta și prin construirea unor facilități precum: o parcare pentru autoturisme – 450 locuri, parcare microbuze – 10 locuri, parcare autocare – 8 locuri, parcare VIP şi business, zonă pentru staţionarea taxiurilor, zonă pentru pentru staţia de autobuz – 2 locuri, zonă cargo şi un hotel.

Ionel Bogdan, președintele administrației județene, a vorbit despre importanța pe care o are Aeroportul Maramureș și dezvoltarea acestuia pentru județ: ”Proiectele care vizează dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș sunt foarte importante, de aceea încercăm să atragem orice sursă de finanțare pe care o putem avea la dispoziție.

Acest proiect este complementar proiectului pentru noul terminal de pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș, iar astfel avem proiecte în valoare de peste 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea aeroportuară.

Modernizarea și creșterea gradului de utilizare a aeroportului va aduce în Maramureș mai mulți turiști, mai multe investiții și implicit creștere economică și o viață mai bună pentru maramureșeni.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.