Ionel Bogdan: Guvernul susține proiectele de dezvoltare a Maramureșului

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut astăzi o serie de întâlniri importante cu premierul Florin Cîțu, cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și cu reprezentanți ai Guvernului pentru a discuta cu aceștia despre proiectele  de dezvoltare a județului , precum și despre fondurile necesare pentru implementarea acestora.

Bugetul Consiliului Județean pentru anul 2021, precum și proiectele de dezvoltare a Maramureșului au fost principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii președintelui CJ Maramureș cu Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților. Conducerea Camerei Deputaților susține toate proiectele care prevăd dezvoltarea comunităților locale din Maramureș și creșterea calității vieții maramureșenilor.

Întâlnirea cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a avut pe agendă analizarea posibilităților de finanțare pentru dezvoltarea de parcuri industriale în Maramureș și pentru dezvoltarea infrastructurii de turism în județ.

În cadrul aceleiași întâlniri au fost propuse soluții de finanțare a unui proiect pentru eficientizarea managementului deșeurilor la nivelul județului, prin dotări suplimentare în valoare de 40 de milioane de euro în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor.

Drumurile expres Baia Mare – Satu Mare, Baia Mare – Jibou, variantele ocolitoare ale municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, Podul peste Tisa și noul terminal al Aeroportului Internațional Maramureș au fost principalele proiecte mari de infrastructură discutate astăzi în întâlnirea de la ministerul Transporturilor cu secretarul de stat Ionuț Scrioșteanu, proiecte vitale, regăsite în Planul lui Bogdan pentru Maramureș, care vor fi finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Transport și Planul Național pentru Reziliență și Redresare.

Întâlnirea cu premierul Florin Cîțu a fost una benefică pentru bugetele administrațiilor locale. Actualul Guvern va susține buna funcționare a administrațiilor locale și proiectele de dezvoltare ale comunităților maramureșene.

” În Maramureș avem multe proiecte de infrastructură și multe proiecte care vizează asigurarea unor condiții de trai mai bune pentru cetățeni și mă bucur că în bugetul pentru anul 2021 se acordă o importanță mare investițiilor, fiind alocate peste 60 de miliarde de lei, cea mai mare sumă din ultimii 10 ani.

Mă bucur că avem susținerea atât a conducerii Camerei Deputaților, a Guvernului, cât și a Ministerului Proiectelor Europene și a Ministerului Transporturilor pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a județului, pentru care deja am început să facem pași concreți la nivelul Consiliului Județean Maramureș.

Printr-o colaborare corectă între administrațiile județene și Guvern vom reuși să aducem în Maramureș fondurile necesare pentru implementarea proiectelor de care cetățenii au mare nevoie.”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.