Ionel Bogdan: Înființarea unei noi linii de gardă și dotarea secției de neonatologie cu aparatură de specialitate sunt proiecte prin care dezvoltăm infrastructura de sănătate a județului Maramureș

În ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat și o serie de proiecte care vizează dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de sănătate din Maramureș.

Un prim proiect important în acest sens este „Dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” cu aparatură medicală de înaltă performanță”.

Prin acest proiect vor fi achiziționate echipamente medicale de ultimă generație, aparatură necesară în Compartimentul de Terapie Intensivă pentru nou-născuți a Spitalului Județean. Secția de Neonatologie a Spitalului Județean funcționează cu un număr de 45 de paturi, dintre care 10 sunt pe Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală.

Proiectul este în valoare de 7.113.348,76 lei, TVA inclus, și va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

“Prin dotarea cu aparatură de specialitate a compartimentului de Terapie Intensivă pentru nou-născuți vom putea oferi copiilor născuți prematur servicii medicale mult mai complexe, folosind aparatură clinică de ultimă generație”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Un alt proiect important este înființarea liniei de gardă pentru Compartimentul chirurgie cardiovasculară la nivelul Spitalului  Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, prin care va fi asigurată continuitatea serviciilor medicale de calitate.

Necesitatea suplimentării liniei de gardă în specialitatea chirurgie cardiovasculară vine ca urmare a creșterii numărului de pacienți și a cazurilor de maximă complexitate din cadrul specialității.

În ceea ce privește finanțarea liniei de gardă, aceasta va fi asigurată de către Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, prin încadrarea în bugetul de venituri și cheltuieli alocat pe anul 2022.

De asemenea, se lucrează și la extinderea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Lucrările de extindere sunt în derulare, iar finalizarea acestora este estimată pentru luna decembrie 2023. Finanțarea acestui proiect este asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Maramureș.

În paralel, din luna august 2022, au început  lucrările pentru extinderea infrastructurii electrice, de fluide medicale și de instalare a unui sistem de detectare a concentrației de oxigen la Spitalul Județean din Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.