Ionel Bogdan: Maramureșenii se pot testa gratuit și anul acesta pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2

Consiliul Județean Maramureș continuă și în anul 2022 implementarea proiectului „TESTĂM PENTRU SĂNĂTATEA MARAMUREŞENILOR”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Maramureș nr. 06/31.01.2022. Proiectul asigură testarea gratuită pentru depistarea infectării cu COVID-19 a populației județului Maramureș, în vederea luării măsurilor adecvate de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și a efectelor acestuia, oferind, de asemenea, și o imagine de ansamblu asupra gradului de răspândire la nivelul județului.

Cetățenii care doresc să se testeze se pot înscrie pe portalul online www.testaminmaramures.ro. În această etapă a proiectului, testarea se va realiza prin metoda RT-PCR și prin Testarea Rapidă Antigen, după caz.

Centrele de testare la care cetățenii din județul Maramureș pot fi programați pentru testare sunt: Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș ”Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase si Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Proiectul se va derula pe tot parcursul anului 2022, înscrierea fiind posibilă atât pe portalul on-line al proiectului, cât și prin intermediul primăriilor localităților din județul Maramureș. Poate fi beneficiar al proiectului orice cetățean al județului Maramureș care îndeplinește criteriile de eligibilitate prevăzute în regulamentul privind implementarea Proiectului „TESTĂM PENTRU SĂNĂTATEA MARAMUREŞENILOR” prezentat pe portalul online al proiectului.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș: ”Anul acesta acordăm 1 milion de lei pentru proiectul ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”, iar dacă va fi necesar vom crește suma alocată, pentru ca maramureșenii să beneficieze de testare gratuită pentru depistarea infectării cu SARS CoV-2.

Este un proiect care a avut un impact de peste 10 mii de persoane testate la nivelul județului Maramureș, în perioada de aproximativ un an, iar în actualul context, în care avem foarte multe persoane care s-au îmbolnăvit de Covid-19, consider că trebuie să păstrăm și să promovăm acest program.

Totodată, începând cu anul 2023, îmi doresc să nu mai avem nevoie de acest proiect și să scăpăm de această pandemie care afectează în continuare foarte mult viața tuturor.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.