IRIS își continuă seria concertelor de iarnă cu un show rock la Evergreen Arena din Baia Mare

După ce au făcut ca tot clubul Quantic din București să răsune timp de două ore a rock adevărat, au cântat alături de prietenii din Târgoviște și Zalău și au sărbătorit alături de clujeni deschiderea Târgului de Crăciun, acum trupa IRIS vine la Evergreen Arena din Baia Mare să ducă povestea mai departe.

Fanii trupei IRIS sunt așteptați vineri, 8 decembrie, la Evergreen Arena să ia parte la un regal de rock ce va include un setlist complet, cu piese legendare, single-ul recent lansat „Poți spune orice”, dar și multe surprize. Mai mult decât atât, organizatorii au pregătit oferte speciale pentru publicul prezent la concert, acestea pot fi găsite pe site-ul organizatorului și facebook.

În toamna acestui an, trupa a aniversat 40 de ani de activitate alături de prieteni, fani și colegi din industria muzicală românescă. Primul concert aniversar IRIS40 a fost presărat cu flori de iris și cu o mulțime de alte surprize special pregătite pentru fanii trupei. Cei peste 1000 de spectatori prezenți la concertul IRIS40 s-au putut bucura de un adevarat show ce a durat aproape 3 ore și a fost plin de surprize. Una din surprizele serii a fost prezența pe scenă a lui Nuțu Olteanu, care a și deschis seara cântând la voce piesele Lumina zilei și Corabia cu pânze. Iar Dan Bittman, a fost invitatul special al trupei IRIS în concertul aniversar IRIS 40.

Un delir, așa a fost descris concertul aniversar de către cei de la ziarul Libertatea, iar publicația online ROCK ON l-a numit un regal de rock. Alte publicații de specialitate (precum Maximum Rock sau The Intermission) au aplaudat și felicitat trupa pentru un concert de excepție. Concertul aniversar a marcat și începutul unui nou capitol din povestea IRIS. Noua formulă a trupei IRIS, Nelu Dumitrescu (tobe, membru fondator al trupei), Nuțu Olteanu (chitară, membru fondator al trupei) și Relu Marin (claviaturi), cărora li s-au alăturat muzicienii Costi Sandu (voce), Alin Moise (chitară), George Costinescu (chitară bass) şi Cristi Dumitrescu (tobe), și-a făcut debutul pe scenă într-un spectactol de aproape 3 ore!

Brandul IRIS aparține membrului fondator al trupei IRIS, Nelu Dumitrescu, ce va continua să concerteze sub acest nume fără solistul Cristi Minculescu, care a părăsit în această vară trupa pentru a 5a oară.

„Minculescu nu face decât să creeze confuzie prin concertele pe care le susține sub un nume care nu îi apaține. Va fi problema lui. La anul se va rezolva situaţia“, declară Nelu Dumitrescu, membrul fondator al trupei IRIS.

„După ce, de-a lungul anilor, a părăsit corabia (fără pânze) de 5 ori, Cristi Minculescu se încăpățânează  și dorește cu orice preț să-și însușească istoria de 40 de ani și munca trupei IRIS. Aici nu este vorba de motivele care l-au determinat pe rebelul Cristi să plece de atâtea ori din trupă. Aici este vorba că dorește să imprime generațiilor mai tinere și să inducă în eroare pe cei care ascultă IRIS de decenii întregi idea că el înseamnă IRIS. Ori, istoria, pe care toată lumea o poate verifica, dar  și componența trupei,  ne demonstrează cu totul și cu totul altceva. Să ne întoarcem puțin în timp si să ne amintim de intervenția medicală prin care a trecut Minculescu. În toată acea perioadă, liderul  trupei IRIS, Nelu Dumitrescu, a hotărât că trupa nu va mai continua activitatea muzicală până nu își revine Minculescu. Gest uman, de  fair-play, colegialitate, susținere, emoție.  După intrervenție, Minculescu a considerat că nu se mai regăsește în proiectul IRIS și a părăsit încă o dată corabia. La acel moment nici nu s-a pus problema numelui. După ultima reunire, Minculescu nu a mai dorit să-și însușească numele trupei, ci a venit cu năstrușnica idee de a cânta alături de foștii colegi sub titulatura CRISTI MINCULESCU ȘI IRIS. De aici, se vede clar că acesta nu a mai dorit sub nicio formă să intre sub umbrela lui Nelu Dumitrescu. Abia după ce Nelu Dumitrescu a încetat colaborarea cu Minculescu, Walter și Boro în luna august 2017, brusc, fostul solist și-a “amintit” cât de mult iubește trupa din care a făcut parte, cât de mult se identifică cu ea și uite așa de mai bine de 5 luni, crează confuzie și încearca să convinga cât mai mulți oameni că IRIS înseamnă el. Mai grav este faptul că mai multe trusturi de media sunt alături de el, promovând un mare neadevar. Timpul  va dovedi că TRUPA IRIS este doar una: aceea fondată acum 42 de ani de Nelu Dumitrescu. Așadar, avem o singură Națională de Rock a României, ce a luat ființă acum patru decenii și este formată din titulari de drept.” – declară Sebastian Hedea, managerul trupei IRIS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.