Își închide granițele. Țara care nu mai primește niciun turist

Vești proaste pentru persoanele care își doresc să călătorească în Filipine în următoarea perioadă. În contextul creșterii alarmante a numărului de noi infectări cu noul coronavirus, țara își va închide frontierele. Accesul cetățenilor străini va fi interzis.

Persoanele care au în plan o călătorie în Filipine vor primi o veste proastă. Potrivit AFP, țara îşi va închide frontierele pentru cetăţenii străini şi va limita numărul propriilor cetăţeni autorizaţi să intre pe teritoriul ţării.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Decizia vine în contextul creşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus în arhipelag, informează Agerpres.

De menționat este faptul că, măsura anunțată este una temporară și a fost decisă în condiţiile în care numărul de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore a atins luni cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni, 5.404, cifră care, potrivit experţilor, riscă să se dubleze până la finalul lunii.

Potrivit sursei citate, cele mai multe dintre aceste cazuri au fost înregistrate în capitală şi regiunea ei, unde au fost ordonate lockdown-uri ţintite şi interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, în timp ce copiii nu au dreptul să iasă din casă.

În ceea ce privește interdicţia de intrare pe teritoriul Filipine, aceasta a fost decisă marţi seara şi urmează să intre în vigoare pe 20 martie. Există și o serie de excepții. Mai exact, filipinezii care lucrează în străinătate vor fi exceptaţi de la această măsură, însă numărul de sosiri pe teritoriul ţării va fi limitat la 1.500 pe zi.

Cazurile de coronavirus au explodat în Filipine

După numărul nou de infectări, autorităţile au imputat creşterea numărului de contaminări faptului că oamenii nu respectă distanţarea fizică şi prezenţei pe teritoriu a unor variante mai contagioase. Trebuie menționat faptul că, la un an de la prima carantină la nivel naţional, impusă pentru a stăvili răspândirea unei pandemii care a afectat puternic economia Filipinelor, trei milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă, problemele de malnutriţie s-au agravat, iar preşedintele filipinez Rodrigo Duterte le-a cerut compatrioţilor săi „să nu cedeze în faţa disperării”. „Este ceva mic la scara vieţii noastre. Am trecut prin lucruri mult mai dure”, a spus el.

Afirmațiile au stârnit nemulţumire pe reţelele sociale şi în rândurile opoziţiei, care l-au acuzat pe şeful statului că minimizează suferinţele populaţiei şi eforturile serviciilor de sănătate.

În ceea ce privește evoluția pandemiei din Filipine, de la începutul pandemiei, peste 630.000 de persoane au fost contaminate cu noul tip de coronavirus şi aproape 13.000 de decese au fost atribuite COVID-19. Guvernul filipinez este însă optimist și speră să vaccineze anul acesta 70 de milioane de persoane. Peste un milion de doze din vaccinurile dezvoltate de Sinovac şi AstraZeneca au fost livrate în arhipelag în ultimele două săptămâni.

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.