ISU a început să purice cluburile, barurile, discotecile, sălile de cinema și sălile de spectacole din Maramureș! Opt controale, 25 de deficiențe, zece sancțiuni!

CONTROL-ISUÎn perioada 5 – 8 noiembrie 2015, pompierii maramureșeni au efectuat o serie de activități preventive la cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/spectacol din județ. Pentru desfăşurarea acestor activităţi au fost angrenaţi 13 reprezentanți ai I.S.U. Maramureș și cinci ai altor autorităţi cu atribuţii de control.

Pe durata acestor activități au fost verificate opt obiective din categoriile mai sus menționate, la care au fost constatate 25 de deficiențe, dintre care opt au fost înlăturate pe timpul controalelor. În urma acţiunilor de control preventive au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, constând în cinci avertismente, respectiv cinci amenzi în cuantum de 15.000 lei.

Principala neregulă identificată: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

Principalele nereguli identificate în teren au constat în: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, deficienţe privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, nereguli din puncte de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, indicate în obiectiv.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat cinci acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Asigurarea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii şi crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș şi reprezintă elementele fundamentale ce susţin activităţile derulate pentru și în sprijinul cetăţenilor.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.