,,Iubiti si cainii vagabonzi’’

Exista caini care nu au stapani. Exista caini care abia asteapta, sa primeasca din mancarea noastra, o bucatica de paine. De multe ori, trecem pe langa ei, incarcati cu alimente, venind de la cumparaturi, insa, nu ne pasa de acesti caini. Uitati-va in ochii lor, sunt mai omenosi, decat unii dintre semenii nostrii. De multe ori, iesind de la magazine, vedem aceste patrupede, uitandu-se in ochii nostrii, asteptand, sa le vorbesti, sa le spui o vorba calda. Dar nu se intampla asa. Vazandu-i slabi, amarati, unii se rastesc la ei, altii ii alunga, altii devin impasibili, de parca acele fiinte, nici nu exista. Ele totusi exista.

Sunt alungati, pe strada, in fata masinilor. Unele ii calca, altele, incetinesc, pana trec aceste patrupede.

In unele orase sunt prinsi, si la un moment dat eutanasiati. Singura lor vina, ca sunt fara stapan.In unele orase exista centre de ingrijire a cainilor fara stapan.

Ce trist! Unii din confratii lor, merg cu stapanii lor, prin parcuri, cu lesa sau fara lesa, sunt bine hraniti, ingrijiti, spalati si pudrati. Ceilalti n-au avut niciodata aceasta posibilitate. Unii sunt hraniti cu mancare speciala, altii mor de foame. Mare diferenta.

Unii caini, care sunt bolnavi, sunt tratati, chiar operati. Ceilalti n-au nici o sansa. Prea trist!

Intrebarea care se pune este urmatoarea: Cum au aparut acesti caini fara stapan? In orase, in marile orase, a aparut fenomenul acesta-dupa parerea unora-datorita construirii blocurilor. Casele au fost daramate, pe locurile respective, au fost construite blocuri, cu 3, cu 4, cu 5 etaje, chiar mai multe, asa ca, cei care s-au mutat in blocuri de la case, n-au putut lua cu ei, acesti caini. La case, nu exista doar un caine, exista doi sau mai multi. Cei care au ajuns in blocuri, au luat cel mult un caine. In cazul cel mai fericit. Ceilalti s-au vazut abandonati. Astfel s-au inmultit, asa mult.Sunt multe ipoteze, cum au ajuns cainii, sa fie asa multi si fara  adaposturi.

Cel mai bun prieten al omului, candva, demult, foarte demult, azi a devenit fie sa aiba un stapan, fie sa fie prins si in unele cazuri eutanasiat.Este bine ca, mai exista centre care se ocupa cu, ingrijirea cainilor fara stapan. Este bine ca, mai exista oameni care intind o mana de ajutor unor astfel de centre. Cu ceilalti cum ramane? Cu aceia care nu sunt integrati. Traiesc din mila unora.

In final, in loc de concluzie:,,Iubiti si cainii vagabonzi’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.