EUROVISION 2016: Un proiect care onorează comunitatea băimăreană și județul Maramureș

12695754_1542853219363281_582383135_nIuliana Marciuc și TVR onorează Baia Mare prin parteneriatul  pentru Selecția Națională EUROVISION 2016.

În cadrul conferinței de azi, 3 februarie susținută de primarul Cătătlin Cherecheș s-a confirmat faptul că spre bucuria tuturor băimărenilor și nu numai, Selecția Națională Eurovision 2016 se va desfășura în orașul Baia Mare.

„Este un proiect care onorează comunitatea băimăreană, onorează municipiul Baia Mare și județul Maramureș. Dorim ca prin acest parteneriat să ne aducem și noi, băimărenii și maramureșenii, aportul la consolidarea imaginii României printr-un demers cu conotație culturală. Este un eveniment de mare prestigiu și pentru noi, pentru autoritatea locală, este o mândrie să putem realiza acest parteneriat cu Televiziunea Română și cu toți cei care sunt profesioniști în a organiza un astfel de eveniment de mare amploare, un eveniment care va genera emoție în comunitatea băimăreană, va aduce încântare și bucurie băimărenilor care vor fi prezenți. Acest eveniment va aduce cu siguranță foarte multă emoție și bucurie tuturor românilor care vor privi transmisiunile pe care Televiziunea Română le va face de aici, de la Baia Mare. Îi mulțumesc doamnei Iuliana Marciuc că a fost deschisă spre comunitatea băimăreană și spre oferta noastră de a face un parteneriat pentru acest eveniment. Este o dovadă a faptului că Teleziunea Română apreciază modul în care municipiul Baia Mare evoluează din perspectivă culturală. Pentru noi este și o chestiune de ordin strategic, să arătăm că putem să fim parteneri în evenimente de mari dimensiuni, de amploare astfel încât, în proiectul nostru de a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, să putem puncta inclusiv această capacitate pe care noi ne-o demonstrăm împreună cu Televiziunea Română.

Îi mulțumesc doamne Iuliana Marciuc pentru cuvintele frumoase rostite astăzi în cadrul conferinței de presă pe care am susținut-o împreună. „Ne bucurăm că suntem aici, la Baia Mare. Am o bucurie în plus, acum, când îl ascult pe domnul primar îmi dau seama că vom comunica foarte bine. În fața mea este o dovadă care o pot arăta. Eu îmi scrisesem pe foaie două cuvinte, bucurie și emoție, și aceste două cuvinte au fost spuse de vreo două sau trei ori în discursul pe care domnul primar l-a avut. Așadar, suntem pe aceeași lungime de undă. Am început cu dreptul și am început cu entuziasm. Acest eveniment este găzduit la Baia Mare și va fi cu siguranță o experiență pentru toți băimărenii datorită emoțiilor care se vor aduna în jurul concurenților care vor veni aici pentru o miză atât de mare și anume reprezentantul României la Eurovision în 2016 la Stockholm. Miza este cu atât mai mare cu cât anul acesta, printr-o premieră, votul aparține în final publicului și pentru aceasta noi vom asigura toate condițiile necesare pentru ca publicul să poată vota”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul Eurovision România 2016″ a declarat primarul Cătătlin Cherecheș.

Invitatul special si totodata cel mai important partener a fost Iuliana Marciuc împreuna cu echipa TVR, fapt care denotă că Televiziunea Română apreciază modul în care municipiul  Baia Mare evoluează din perspectiva culturală.

Gazda acestui eveniment de mare amploare este sala Lascăr Pană, iar acesta urmează să se  desfășoare în două etape, prima  fiind pe data de 4 martie, respectiv 6 martie.

În cadrul primei etape dreptul la vot le va aparține specialiștilor din juriu. În urma notelor finale dintre cele 12 piese care vor fi in competiția EUROVISION vor rămâne doar patru.  De abia din acest moment se va începe contribuția publicului prin vot a celor opt piese rămase, iar două dintre ele vor putea fi slavate  Astfel  spus, la finele serii de 6 martie vor rămâne 6 piese care vor concura pentru marea finală care va avea loc la Stockholm.

“Suntem pe aceiași lungime de undă, am început cu dreptul și am început cu entuziasm. Acest eveniment găzduit de Baia Mare va fi, cu siguranță o experiență frumoasă  pentru toți băimărenii datorită emoțiilor care se vor aduna în jurul concurenților care vor veni aici pentru o miză  atât de mare, și anume reprezentantul României la Eurovision în 2016, la Stockholm. Miza este cu atât mai mare cu cât anul acesta, printr-o premieră, votul aparține în final publicului și pentru aceasta noi vom asigura toate condițiile necesare pentru ca publicul să poată vota”, a conchis Iuliana Marciuc, producătorul Eurovision România 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.