Jandarmii au aplicat măsurile impuse de normele legale

Jandarmii maramureşeni au intervenit în această perioadă prin măsuri specifice pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului Maramureş, intervenind în mai multe situaţii pentru sancţionarea încălcării prevederilor unor acte normative.

Vineri, 25 august a.c., în jurul orei 13.45, jandarmul aflat în executarea atribuţiilor de serviciu la sediul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei, a aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă unui bărbat din Sighetu Marmaţiei care, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în sediul instituţiei  nerespectând normele de acces iar la solicitarea subofiţerului aflat în serviciu să prezinte date cu privire la stabilirea identităţii sale, a refuzat în mod constant. Sâmbătă 26 august a.c., în jurul orei 15.00,  pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, în faţa unui magazin de pe strada Bogdan Vodă, jandarmii din cadrul patrulei de ordine publică au aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă unei tinere din localitatea  Jibou,  judeţul Sălaj,  care apela la mila cetăţenilor, iar când a fost rugată să prezinte date cu privire la stabilirea identităţii, aceasta a refuzat în mod repetat.

De asemenea, sâmbătă 26 august a.c., în jurul orei 22:45, jandarmii aflaţi în serviciu  pe raza municipiului Baia Mare, au fost solicitaţi să intervină pe bulevardul Republicii unde au aplicat două sancţiuni contravenţionale cu amenzi, pentru faptul că doi tineri din Baia Mare au tulburat liniştea publică prin strigăte şi larmă, au refuzat în mod constant  să  prezinte datele de identificare şi au adresat injurii jandarmilor. În data de  28 august a.c., în jurul orei 00:30, jandarmii au fost solicitaţi să intervină la un restaurant situat în Baia Mare pe bulevardul Unirii, unde un tânăr din Baia Mare, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a adresat injurii unei angajate de la acel local. Pentru faptele sale tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.