Jandarmii în acțiune: tulburarea liniştii publice, scandaluri, refuz de legitimare, pătrunderi ilegale în incinte!

jandarmi-amendaJandarmii maramureşeni au intervenit în diverse situații pentru aplanarea stărilor conflictuale și au aplicat 72 sancțiuni contravenționale. În acest interval, pe timpul patrulărilor independente, având în vedere neregulile depistate, efectivele de jandarmi au constatat o faptă cu caracter penal cu un făptuitor, iar pentru cinci fapte penale  săvârşite de opt autori s-au întocmit actele premergătoare, fiind predate organelor de cercetare penală competente.

Dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. Cu ocazia activităților de patrulare în mediul urban, jandarmii au constatat 52 fapte contravenționale, dintre care 42 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991 (tulburarea liniştii publice, scandaluri, refuz de legitimare, pătrunderi ilegale în incinte, nerespectarea normelor de acces în instituţii publice), 10  la H.C.J. nr. 38 / 2003(absenteism şcolar).

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate  20 de fapte contravenționale, dintre care 9 la Legea nr. 61/1991 (provocare de scandaluri, tulburări ale liniştii publice),  9 la Legea nr. 171/2010 (ridicare resturi exploatare forestieră) și  2 la O.U.G. nr. 23/2008 (nerespectarea reguli fond cinegetic). De asemenea, au fost legitimate 78 persoane, 11 persoane fiind conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.