Jandarmii maramureșeni asigură buna desfășurare a „Campionatului național de schi alpin 2022”. Ce altă misiune importantă mai îndeplinesc aceștia?

Începând de astăzi și până joi, pe domeniul schiabil de la Șuior are loc „Campionatul național de schi alpin 2022” iar jandarmii montani se află la datorie asigurându-se că acest eveniment sportiv se desfășoară în condiții de siguranță. Măsurile de ordine publică în zona pârtiilor de schi sunt asigurate cu efective de jandarmi, gata să intervină în situaţii de urgenţă, pentru acordarea de sprijin persoanelor aflate în dificultate dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.         

   De asemenea, jandarmii maramureșeni continuă să desfășoare activitățile specifice împreună cu reprezentanți ai administrației publice locale, ai Centrului Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Maramureș, polițiști de frontieră, pompieri, polițiști, polițiști locali, organizații neguvernamentale, voluntari și reprezentanți ai societății civile, care acționează în sprijinul persoanelor venite din Ucraina prin punctul de trecere a frontierei de stat.

    Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, jandarmii recomandă cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și nu în ultimul rând, să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov 2, iar în caz de nevoie să solicite sprijin celui mai apropiat echipaj de ordine publică sau să apeleze numărul unic de urgență 112.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.