Jandarmii maramureşeni continuă acţiunea de prevenire şi combatere a absenteismului şcolar

absenteismJandarmeria Maramureş în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ au acţionat în baza Planului pentru  creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ preuniversitar, efectuând miercuri, 17 februarie a.c., o acţiune  pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Fenomenul absenteismului se menţine în rândul elevilor, cu toate activităţile preventive de conştientizare  şi acţiunile anterioare desfăşurate. Astfel, în timpul acţiunii executate în municipiul Sighetu Marmaţiei, în decurs de câteva ore, cadre didactice împreună cu jandarmii sigheteni, au surprins şi identificat un număr de 7 elevi, cu vârste între 15 – 18 ani, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar, în timpul programului educaţional.

Conform prevederilor H.C.J. 38/2003, art. 2, lit. j,  tinerii au fost sancţionaţi  cu amenzi contravenţionale.

Reamintim elevilor că absenteismul este folosit ca o formă de agresiune pasivă împotriva şcolii, fără a le mai fi frică de posibilele pedepse ce ar surveni atât din partea conducerii instituţiilor şcolare, cât şi a părinţilor. Absenteismul este primul factor asociat in mod direct cu abandonul şcolar, dar poate fi înţeles şi ca un tip de conduita evazionistă stabilă, permanentă ce reflectă o atitudine lipsită de respect, interes, motivaţie şi încredere în educaţia şcolară.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.