Jandarmii maramureşeni prezenţi la o tabără de copii la Ocna Şugatag

Ieri 12 august a.c., un grup de elevi din Bucureşti, aflaţi în tabără în  judeţul nostru, au petrecut câteva ore în compania jandarmilor maramureşeni.

Tabăra formată din 40 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, din Bucureşti, se află pentru o săptămână în zona Maramureşului, iar ieri la Ocna Şugatag a avut loc o întâlnire cu reprezentanţi ai Jandarmeriei Maramureş.

Activitatea a fost organizată la invitaţia domului profesor Tănase Laurenţiu, coordonatorul taberei şi se înscrie în seria activităţilor desfăşurate în cadrul campaniei

„Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni”

Jandarmii au desfăşurat activităţi preventiv – informative şi recreative  cu tinerii participanţi la această întâlnire. Copiii au vizionat un film de prezentare a instituţiei referitor la istoricul şi atribuţiile Jandarmeriei maramureşene, apoi într-un cadru interactiv, li s-a oferit răspuns la întrebările diverse pe care le-au adresat.

După ce le-au fost prezentate elevilor misiunile ce revin Jandarmeriei Române şi în special Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, rolul pe care instituţia îl are în societate, de respectare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi de menţinere a unei stări de ordine şi siguranţă necesare bunei desfăşurări a activităţilor cotidiene, de către purtătorul de cuvânt Cpt. Mirela Cocian, copiilor le-a fost prezentată de către Cpt. Micheş Cosmin, o temă referitoare la violenţa juvenilă – cauze şi modalităţi de prevenire.

La activitate a participant şi un reprezentant al Postului Montan de Jandarmi  Cavnic, Plt. adj. Floarea Claudiu, care după ce le-a făcut cunoscute copiilor reguli de care trebuie să ţină seama când aleg un traseu montan şi pe timpul parcurgerii acestuia, cum trebuie să te orientezi în teren după anumite indicii din natură, tehnici esenţiale de supravieţuire in mediul montan, pericole şi riscuri la care se supun cei care aleg un traseu montan necunoscut, le-a prezentat materialele specifice îndeplinirii misiunilor Jandarmeriei Montane. De-asemenea, grupul de copii a primit o invitaţie din partea reprezentantului Postului Montan de Jandarmi Cavnic, să le facă o vizită la sediu, apoi să-i însoţească într-o drumeţie pe munte.

Campania preventiv – educativă „Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni” continuă pe toată perioada vacanţei de vară, iar în cadrul acesteia, vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru, cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în  vizită în Maramureş.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.