Jandarmii maramureșeni, prezenți la prostestele din stradă: Singurii noştri parteneri sunt legea şi cetăţenii!

jandarmi_20_0Jandarmii maramureșeni, prezenți la prostestele din stradă: Singurii noştri parteneri sunt legea şi cetăţenii!

În perioada 5 – 9.11.2015, între orele 19:00 – 23:00, în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei s-au desfăşurat marşuri de protest,  având ca scop declarat „Plimbări Naţionale – Jos Parlamentul”. Manifestările avizate favorabil conform prevederilor legale s-au desfăşurat pe traseul stabilit în funcţie de numărul participanţilor pe trotuar şi pe partea carosabilă utilizându-se prima banda pe sensul de deplasare.

Constituţia României şi legislaţia în vigoare stabilesc dreptul cetăţenilor de a organiza mitinguri, demonstraţii şi alte manifestări în mod liber şi paşnic, iar Jandarmeria ca instituţie de aplicare a legii are obligaţia de a asigura respectarea acestui drept fundamental al românilor. Misiunea Jandarmeriei este de a proteja acest drept la libera exprimare, dar şi dreptul la libertatea de întrunire.

Adresăm mulţumiri tuturor celor care şi-au exprimat acest drept constitutional în mod paşnic şi civilizat, fără a se înregistra evenimente nedorite, incidente. Menţinerea unui dialog direct şi permanent cu cetăţenii prezenţi la aceste acţiuni prin personalul specializat al Jandarmeriei Maramureş a fost primordial pentru încrederea oamenilor care ne solicită sprijinul. Din punct de vedere al comunicării publice, vom transmite informaţiile pe toate canalele din dorinţa de a informa toţi cetăţenii privind reglementările legale.

Jandarmeria va avea o atitudine constantă de a nu face speculaţii privind numărul participanților

Privind unele estimări şi cifrele vehiculate în spaţiul public aparţin altor surse, facem ferm precizarea că Jandarmeria nu face estimări decât pentru realizarea unei proiecţii în dimensioanrea dispozitivelor proprii de ordine şi siguranţă publică. Pentru acţiunea de protest publică, declarată şi asumată, estimarea participanţilor o face doar organizatorul manifestaţiei. Comunicarea de cifre chiar şi estimative, pot fi distorsionate, interpretate într-un sens sau altul, Jandarmeria neavând atribuţii legale şi instrumentele specializate realizării acestor estimări. În această privinţă, Jandarmeria va avea o atitudine constantă de a nu face speculaţii, estimări care pot fi interpretate.

Din experienţa anilor precedent, avem experienţa gestionării acestor tipuri de manifestaţii şi misiunea noastră este de a garanta siguranţa cetăţenilor. Recomandăm tuturor celor care vor participa la astfel de manifestări să ia măsuri immediate în situaţia identificării de personae care prin modul de manifestare tulbură ordinea sau provoacă la acte de violenţă, semnalând jandarmilor aceste situaţii neconforme. Singurii noştri parteneri sunt legea şi cetăţenii!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.