Jandarmii maramureşeni vor asigura ordinea publică cu ocazia sărbătorii religioase, Botezul Domnului

jandarmiPentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la manifestările religioase organizate şi desfăşurate cu ocazia Bobotezei, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş  vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor activităţi organizate la bisericile şi mânăstirile de pe raza judeţului Maramureş.

Astfel, miercuri 06 ianuarie a.c., Biserica Ortodoxă Română organizează manifestări religioase cu ocazia Botezului Domnului, la care organizatorul  preconizează participarea unui public numeros.

La nivelul Municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, slujbele religioase se desfăşoară în intervalul orar 10:00-14:00, unde organizatorul preconizează un număr mai mare de persoane, după cum urmează:

  • Baia Mare:
  • Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”(B-dul Unirii) – 2000 persoane;
  • Catedrala Istorică „Adormirea Maicii Domnului”(Str. Vasile Lucaciu) – 800 persoane;
  • Biserica „Sfântul Apostol Andrei”(Str. Munteniei) – 800 persoane;
  • Biserica „Sfinţii 12 Apostoli”(B-dul Traian) – 1000 persoane;
  • Biserica „Naşterea Domnului”(Str. George Coşbuc) – 800 persoane;
  • Sighetu Marmaţiei:
  • Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”(B-dul Unirii) – 800 persoane;

De asemenea în data de 06 ianuarie a.c., între orele 22:00-06:00, Primăria comunei Onceşti organizează evenimentul intitulat „Jocul de Sfântul Ioan” care se desfăşoară cu ocazia zilei de Sfântul Ioan. La acest eveniment starea de normalitate va fi asigurată cu efective de jandarmi sigheteni.

Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşurilor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Jandarmii maramureşeni îi sfătuiesc pe participanţii la aceste manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.