Jandarmii montani la datorie

Iarna se apropie cu pași repezi, iar apariția primilor fulgi de zăpadă în stațiunile montane din Maramureș va deschide și noul sezon al sporturilor de iarnă. În acest context al răspândirii tot mai rapide a virusului Sars-Cov-2, aceste locații ar putea reprezenta un pericol pentru turiștii aflați în vacanță, în cazul nerespectării normelor de protecție sanitară.

Astfel, pentru a preveni o posibilă infecție, cel mai important lucru în această perioadă este respectarea unor măsuri impuse de administratori, care să limiteze răspândirea virusului:

respectarea distanței de 2 metri față de celelalte persoane;

obligativitatea purtării măștii sau a cagulei;

urcarea pe telescaunul de 2 locuri a 2 persoane cu condiția sa fie din cadrul aceleași familii sau grup;

interzicerea staționării la baza pârtiei a persoanelor care nu schiază, pentru a nu crea aglomerație.

Reamintim faptul că jandarmii de la Posturile Montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa  sunt prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice, intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii. Jandarmii montani acţionează zilnic în aceste staţiuni turistice şi trasee montane din judeţ pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică,  pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.