Jandarmii pe baricade, sâmbătă, la competițiile de fotbal și volei din Baia Mare și Sighetu Marmației

stadionSâmbătă,  21 noiembrie a.c., începând cu orele 11.00, efectivele de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică la Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, cu ocazia desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele A.C.S. F.C.M. Baia Mare şi Şoimii Pâncota, din cadrul Ligii a II-a, Seria a II-a, etapa a XV-a. Organizatorul preconizează participarea unui număr de 2.000 spectatori.

Tot sâmbătă,  21 noiembrie a.c., începând cu orele 17.00, efectivele de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică, la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, cu ocazia desfăşurării meciului de volei dintre echipele C.S. Ştiinţa Explorări Baia Mare şi C.V.M. Tomis Constanţa, din cadrul Campionatului Naţional de volei masculin. Organizatorul preconizează participarea unui număr de 300 spectatori.

La Stadionul „Solovan” din Sighetu Marmaţiei, sâmbătă,  21 noiembrie a.c., începând cu orele 14.00, jandarmi  sigheteni vor asigura ordinea şi siguranţa publică la meciul de fotbal dintre echipele A.C.S.M. Sighetu Marmaţiei şi F.C. Zalău, din cadrul Ligii a III-a de fotbal, etapa a XIII-a. Organizatorul preconizează participarea unui număr de 1.000 spectatori.

În situaţia în care se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, sportivilor, oficialilor, personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participant, se va acţiona pentru restabilirea ordinii publice în interiorul arenei sportive.

Reamintim că răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în interiorul arenei sportive revine organizatorului.

Jandarmeria Maramureş invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul arenelor sportive. Conform legislaţiei în vigoare, se vor executa controale corporale şi ale bagajelor de către jandarmii aflaţi în dispozitivele de prefiltrare şi la porţile de acces în arenă.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş face următoarele recomandări:

– spectatorii trebuie să respecte măsurile adoptate de organizator (ora de acces, obiecte interzise, locuri de parcare, punctele de acces, etc.);

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine;

– înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiei sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să nu pătrundă în spaţiul de joc sau să deterioreze mobilierul în interiorul locului de desfăşurare a meciului;

– participanţii  la acest eveniment trebuie să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.