Jeep Grand Cherokee indisponibilizat si tigări în valoare de 180.000 de lei confiscate VIDEO

tigari pe munte2În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 20.000 pachete cu ţigări, în valoare de 180.000  lei, ţigări ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din România, iar un autoturism marca Jeep Grand Cherokee a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Ieri, 8 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Sarasău, judeţul Maramureş, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Câmpulung la Tisa, un grup de persoane care transporta mai multe colete, îndreptându-se spre un autoturism parcat în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea au abandonat colete lângă autoturism şi au fugit, sărind în apa râului Tisa şi întorcându-se pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea reţinerii celor în cauză şi cercetării în comun a evenimentului.

Totodată, în zonă au fost descoperite mai multe colete ce conţineau ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

În continuare, autoturismul abandonat, marca Jeep Grand Cherokee, cu număr de înmatriculare specific Franţei împreună cu baxurile cu ţigări a fost condus la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 9.000 pachete ţigări, în valoare aproximativ 80.000 de lei.

Totodată, autoturismul marca Jeep, în valoare de 3.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, într-o prăpastie dintr-o pădure, de pe raza localităţii CrasnaVişeului, jud. Maramureş, 21 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

S-a trecut la cercetarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea identificării persoanelor implicate, fiind anunțate despre captura cu ţigări descoperită, şi autoritățile de frontieră ale statului vecin.

În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că este vorba de 10.269 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 100.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar  întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.