Judecătoria Sighetu Marmaţiei a dispus, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a principalului suspect în cazul dispariţiei minorei de 13 ani

Judecătoria Sighetu Marmaţiei a dispus, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a principalului suspect în cazul dispariţiei minorei de 13 ani din municipiul Sighetu Marmaţiei, conform unor surse judiciare.

Luni, bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru posibil act sexual cu o minoră. Fata era dispărută de acasă de şase zile.

‘La sediul poliţiei a fost audiat (…) un bărbat în vârstă de 34 de ani, care locuieşte în imobilul în care a fost identificată minora. Având în vedere faptul că, în baza probatoriul administrat până în prezent, se conturează elementele constitutive ale infracţiunii de act sexual cu un minor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore’, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Ionela Cosma.

Direcţia pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) a transmis marţi că părinţii minorei au depus în cursul lunii aprilie o sesizare în care menţionau găsirea în telefonul minorei de imagini indecente.

‘În luna aprilie 2023, pe rolul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş s-a înregistrat o cauză penală în care s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un suspect minor cu privire la săvârşirea infracţiunii de pornografie infantilă, ca urmare a sesizării formulate de părinţii unei minore, potrivit cărora ar fi descoperit în telefonul fiicei lor anumite imagini cu conţinut indecent’, a precizat DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.