Județul Maramureș, sprijinit pentru a se dezvolta

În Centrul Vechi al municipiului Baia Mare, Liviu Dragnea, vicepremierul României, a predat cheile celor 15 microbuze școlare sosite pentru transportul elevilor care fac naveta în județul Maramureș. Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a ținut personal să îi sfătuiască pe șoferii microbuzelor să fie foarte atenți la trafic, având în vedere că, zi de zi, transportă elevi  de la și înspre școală.

”La Fărcașa am desființat trei școli, pe care le-am comasat. Acest microbuz este ca o gură de oxigen pentru noi. Ne folosim și de alte microbuze închiriate pentru a reuși să transportăm elevii la școală. Sperăm ca în etapa a II-a să ne fie alocat un microbuz mai mare, pentru a reuși să rezolvăm această problemă”, a punctat Ioan Stejeran, primarul comunei Fărcașa, la întâlnirea cu vicepremierul României.

”Putem spune că este vorba de un eveniment istoric. Ne bucurăm pentru microbuzele alocate Maramureșului, însă este foarte important faptul că azi au fost semnate 58 de proiecte de finanțare pentru localitățile din județ. Valoarea acestora se ridică la peste 200 de miliarde lei vechi”, a subliniat senatorul de Maramureș, Liviu Marian Pop. 

Liviu Dragnea a promis că va sprijini în continuare județul Maramureș. Însă a dat asigurări că nu va accepta să se facă rabat de la calitatea lucrărilor. ”În a doua jumătate a lunii septembrie, la rectificarea bugetară prevăzută de atunci, în Maramureș va veni cel puțin o sumă egală cu cea alocată azi. Rugămintea mea și a premierului este de a se elimina orice fel de întârziere, să verificați calitatea lucrărilor, pentru că, dincolo de prietenia pe care o am pentru voi, vă informez că vom verifica cu mare atenție calitatea acestora și respectarea termenelor. Guvernul alocă acești bani pentru dezvoltarea locală  și îi va da în continuare, însă dorim ca, după ce sunt finanțate, obiectivele să fie utile și funcționale”, a menționat vicepremierul.

Alte trei proiecte importante pentru județ au fost aprobate, urmând ca acestea să demareze chiar de  săptămâna viitoare. Acestea sunt reabilitarea DJ 186, de pe Valea Izei, a DJ 187, Valea Ruscovei și podul între Seini și Pomi.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.