Klaus Iohannis promulgă modificarea legii: Ce pedepse riscă administratorii și locatarii blocurilor în care se consumă droguri?

Klaus Iohannis a promulgat recent o lege cu privire la traficul și consumul ilicit de droguri și alte substanțe psihoactive în România. Aceasta implică pedepse severe pentru cei implicați în furnizarea și consumul de astfel de substanțe. Conform acestei legi, furnizarea de substanțe psihoactive care duc la decesul unei persoane poate atrage o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare.

De asemenea, sunt incluse sancțiuni sporite pentru operațiunile ilegale cu astfel de substanțe, precum și pentru încurajarea consumului sau finanțarea traficului și consumului de droguri. Legea impune, de asemenea, sancțiuni mai mari pentru traficanții care își desfășoară activitatea în locuri sensibile, precum spitalele, școlile sau penitenciarele.

Printre noile prevederi se află și introducerea circumstanțelor agravante pentru furnizarea de droguri minorilor și pentru facilitarea consumului în diverse locații. Astfel, proprietarii, chiriașii sau administratorii de clădiri folosite pentru consumul de droguri pot primi până la 5 ani de închisoare.

De asemenea, guvernul a adoptat un proiect de lege care plasează sub control șase noi substanțe psihoactive/medicamente, monitorizate în ultimul an prin intermediul Grupului Național de Avertizare Timpurie, care include specialiști antidrog, reprezentanți ai DIICOT, Poliției Române, Ministerului Sănătății și medici reputați din principalele unități medicale din municipiul București.

Aceste măsuri reflectă preocuparea autorităților române în combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, precum și adaptarea la evoluția pieței de droguri sintetice și psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.