La BACALAUREAT 2015 – Andreea Mogagea, o elevă de nota 10!

 

Andreea MogageaÎn prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au luat șapte note de 10.00 în Maramureș, o performanță notabilă pentru județ, care ne face să sperăm la mai mult și mai bine în anii următori. Acest fapt dovedește că absolvenții ciclului liceal se pregătesc mai intens pentru examenul de maturitate. Aspirațiile elevilor sunt mari, aspirațiile părinților și mai mari, iar rezultatele frumoase vin să confirme munca depusă de-a lungul celor patru ani.

După acest examen urmează alte teste și noi idealuri. Felicitări tuturor celor care au crezut în șansa lor, felicitări celor care au luat 10.00 la acest examen de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015. Felicitări și celor care și-au luat BAC-ul cu o notă mai mică, dar prin rezultatele lor au dovedit că în Maramureș se face cu adevărat școală de calitate.

Andreea Mogagea este una dintre elevii care au luat 10.00 în această sesiune, notele finale aflându-se abia în această dimineață. Redacția ”Maramureș Jurnal” a ținut să o felicite și am rugat-o să ne acorde un scurt interviu. Cu emoție și bucurie în glas, Andreea a răspuns deschis și sincer, arătând că va continua facultatea în România, la Cluj, pentru că are convingerea că profesorii din țară sunt la fel de profesioniști și bine pregătiți ca cei din afară.

Rep: Care este secretul acestei note?

Andreea Mogagea:  Cred că pregătirea temeinică, încă de la începutul anului școlar este secretul pentru o nota mare pe care am obținut-o în această sesiune de Bacalaureat.

Rep:  Cum au reacționat părinții, profesorii, prietenii, cunoscuții după reușita ta?

Andreea Mogagea:  Au fost foarte mândri de rezultat, însă pot spune că m-au susținut pe tot parcursul pregătirii. Au fost fericiți pentru mine.

Rep:  Urmează facultatea, un nou pas, un nou țel. Spre care Universitate îți îndrepți opțiunea? Știi deja ce-ți dorești să faci pe mai departe?

Andreea Mogagea:  Da, bineînțeles. Am ales Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune, linia franceză.

Rep:  De ce n-ai ales o Universitate din străinătate? Cu astfel de note probabil puteai aplica oriunde.

Andreea Mogagea:  Sunt de părere că profesorii români sunt la fel de profesioniști precum cei din străinatate și că educația nu ține de locul propriu-zis în care are loc, ci de sârguința elevului/studentului.

Rep: Care sunt modelele tale în viață?

Andreea Mogagea:  Din punctul meu de vedere, modele există pretutindeni, căci avem de învățat și de la cei care ne ajută și de la cei care ne pun anumite piedici. Începând cu familia, profesorii sau prietenii și terminând cu cei pe care îi cunoaștem tangențial pe parcursul vieții, de la toți avem ceva de învățat.

Rep: Un gând pentru cititorii Jurnalmm?

Andreea Mogagea:  Să aibă încredere în ei și o gândire pozitivă. Apoi toate se vor rezolva.

 

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.