La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi cozonac din comerţ. Detaliul acesta este extrem de important

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar românii își fac ultimele provizii pentru masa de Paște. Majoritatea românilor vor să aibă un cozonac pe masă, însă la ce anume trebuie să fii atent, atunci când îl cumperi din comerț.

Majoritatea românilor au intrat în febra cumpărăturilor de Paște, printre cele mai vizate alimente fiind tradiționalul cozonac. Medicii nutriționiști avertizează însă, că trebuie să fim atenți la un detaliu important atunci când vine vorba despre alegerea cozonacului din comerț, care este tot mai căutat în detrimentul celor făcuți acasă.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Astfel, medicul Ruxandra Pleșea, afirmă să fim atenți la eticheta produsului și să îi alegem pe cei care au o valoare calorică mai mică, dintre aceștia făcând parte cozonacii cu nucă, mac, stafide sau cacao, în defavoarea celor cu rahat sau ciocolată. Același medic ne recomandă să optăm pentru cozonacii care au în componența lor unt și nu ulei de palmier. Totodată, termenul de valabilitate este un factor important în ceea ce privește alegerea unui cozonac bun pentru masa de Paște.

”Alege cozonaci cu unt, şi nu pe cei cu margarină, ulei de palmier sau alte uleiuri hidrogenate:

-au multe calorii; 400 la suta de grame!

-îi alegem pe cei cu nucă, mac, stafide şi cacao, şi nu pe cei cu rahat sau ciocolată!

-îi alegem pe cei cu unt, şi nu pe cei cu margarină, ulei de palmier sau alte uleiuri hidrogenate!

-îi alegem pe cei cu termen de valabilitate mic, şi nu pe cei pe care îi putem mânca şi la Crăciun!”, spune medicul nutriționist.

Termenul de valabilitate este foarte important

Medicul afirmă că termenul de valabilitate este foarte important, astfel că recomandă cozonacii cu un termen de valabilitate cât mai mic, în detrimentul celor pe care ”îi putem mânca și la Crăciun”. Ruxandra Pleșea explică de ce este bine să respectăm acest lucru și cum ne-ar putea ajuta.

”Îi alegem pe cei cu termen de valabilitate mic, şi nu pe cei pe care îi putem mânca şi la Crăciun:

-mâncăm una-două felii pe zi şi dacă se întâmplă să ne oblige cineva la mai mult, tăiem pâinea de la masa respectivă!

-îi facem acasă şi îi dospim lent şi îi frământăm cu rugăciuni pentru că acest procedeu dă naştere unui aluat mult mai sănătos decât cel preparat prin dospire rapidă industrială. Săptămână Binecuvântată!”, a scris medicul nutriţionist Ruxandra Pleşea, pe pagina de Facebook.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.