La Crăciun în Maramureş vor participa colindători din Republica Moldova şi Ucraina

Colindatori-Maramures1La Crăciun în Maramureş vor participa colindători din Republica Moldova şi Ucraina

Pentru prima oară, în acest an, la Crăciun în Maramureş,  vor participa şi colindători din afara judeţului. Grupuri de colindători din Republica Moldova, Ucraina şi din judeţele Iaşi, Brăila, Alba şi Bistriţa vor veni în Maramureş pentru a participa la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Cum e datina străbună” de la Sighetu Marmaţiei, prilej cu care vor veni să colinde la Consiliul Judeţean Maramureş, dar şi la evenimentul care se va desfăşura în 19 decembrie la Muzeul Satului din Baia Mare.

Palatul Copiilor din Sighetu Marmaţiei organizează în perioada 12-18 decembrie a şaptea ediţie a acestui festival, eveniment aflat pe lista proiectelor culturale care au beneficiat de finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean Maramureş.

Potrivit informaţiilor oferite de directorul Clubului Copiilor, prof. Ioan Munteanu, în 12 decembrie la Sala Radio din Sighetu Marmaţiei se va desfăşura simpozionul „Vis de iarnă în satul maramureşean” (coordonator Oana Ţânţaş), iar în 15 decembrie, copiii de la Grădiniţa nr. 9 şi de la Şcoala Generală nr. 2 vor realiza un atelier de creaţie hand made pentru obiecte de crăciun (coordonatori Oana Ţânţaş şi Niţa Vlad).

În  17 decembrie va avea loc deschiderea expoziţiei de pictură şi desen „Datini şi obiceiuri” pentru care s-au primit deja lucrări din 36 de judeţe.

În 18 decembrie vor avea loc parada participanţilor şi spectacolul folcloric la Centrul Cultural din Sighetu Marmaţiei, la care vor lua parte peste 700 de copii.

O parte dintre copiii veniţi la festival vor participa şi la evenimentele organizate sub genericul Crăciun în Maramureş, pentru că, în 17 decembrie, vor veni cu colinda la Consiliul Judeţean Maramureş, iar în 19 decembrie vor participa – la Muzeul Satului din Baia Mare – la reconstituirea unei zile din viaţa satului maramureşean arhaic.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.