LA DATORIE DE SĂRBĂTOAREA CASTANELOR, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR ŞI A BUNURILOR

politia-romana-emblema-2În perioada desfăşurării Sărbătorii Castanelor în municipiul Baia Mare, poliţişti de la structurile de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, criminalistică şi poliţie rutieră sunt la datorie pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi civică, pentru prevenirea faptelor cu violenţă, a furturilor din buzunare şi din auto precum şi a altor evenimente negative.

Astfel, pe toată perioada manifestărilor sunt de serviciu, în dispozitive suplimentare, circa 30 de poliţişti zilnic, care vor acţiona în colaborare cu structurile de jandarmi şi poliţie locală în dispozitive de siguranţă publică.

Poliţiştii acţionează pentru prevenirea faptelor care aduc atingere ordinii, liniştii publice şi bunelor moravuri, integrităţii corporale, patrimoniului precum şi pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii de accidente de circulaţie.

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş vă sfătuieşte să fiţi vigilenţi în această perioadă şi vă oferă câteva recomandări ce vă pot scuti de neplăceri:

Având în vedere faptul că hoţii profită de aglomerările de persoane şi de graba şi neatenţia cetăţenilor, poliţiştii maramureşeni adresează celor care intenţionează să participe la sărbătoare câteva recomandări menite să prevină comiterea furturilor, astfel:

– supravegheaţi-vă poşeta în permanenţă şi încercaţi să o ţineţi cât mai strâns sub braţ, nu lateral sau la spate

– nu păstraţi bani, acte sau telefoane în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi mai accesibile hoţilor

– nu vă lăudaţi în public că deţineţi la dumneavoastră sume mari de bani

– când staţi la rând pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi sau nu permiteţi să fiţi înghesuit. Hoţii pândesc victima, observă locul unde aceasta ţine banii, telefonul sau alte bunuri de valoare şi vor profita de primul moment de neatenţie

– închideţi autoturismul şi nu lăsaţi în interior, la vedere, bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi.

Din statisticile poliţei reiese faptul că multe din infracţiunile înregistrate au avut loc pe fondul consumului de alcool.

  • Dacă aţi consumat alcool, feriţi-vă să urcaţi la volan. Dacă nu vă pasă de propria persoană, gândiţi-vă la cei dragi!
  • Nu intraţi în dispute cu persoane aflate în stare de ebrietate. Conflictul poate degenera în violenţă fizică iar rezultatul ar putea fi tragic.
  • Când observaţi o persoană căzută pe trotuar sau pe carosabil sunaţi de urgenţă la 112. În acel moment puteţi salva viaţa unui om.

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.