La ei se poate. La noi când?

Articolul 67 din Constituţia revizuită a Hondurasului stipulează acum că orice întrerupere de sarcină „de către mamă sau o terţă persoană” este „interzisă şi ilegală”, dar mai ales că această clauză „nu va putea fi modificată decât cu o majoritate de trei sferturi din parlament”.

Avortul este interzis în Honduras prin Constituţie, din 1982. Însă, potrivit deputatei din partea opoziţiei, Doris Gutierrez, „ceea ce ei (parlamentarii puterii) au făcut este să graveze acest articol în marmură, pentru că el nu va putea fi niciodată modificat dacă este nevoie de 96 de voturi” din cele 128 de mandate din parlament. Astfel Honduras se aliniaza unui număr mic de state care apără viaţa înainte ca fătul să vadă lumina zilei.

Ţara noastră se numără printre statele în care avortul este legal. Acest demers legislativ a dus la peste 23 de milioane de avorturi din 1990 până azi. Dacă nu era legalizat avortul, astăzi am număra cel puţin dublu decât suntem. Câţi dintre copiii ucişi ar fi fost oameni de ştiinţă, specialişti, inventatori, talente şi multe alte valori naţionale?

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.