La inițiativa europarlamentarilor Victor Negrescu și Emilian Pavel, Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul sunt de acum mai bine reprezentate la Bruxelles

delegatia1Transilvania, Crișana, Banatul și Maramureșul sunt de acum mai bine reprezentate în inima Uniunii Europene.  La inițiativa europarlamentarilor Victor Negrescu și Emilian Pavel, în aceste zile, la Bruxelles, sunt promovate tradițiile culturale, ofertele turistice, precum și oportunitățile economice ale zonelor amintite.

La lansarea Delegaţiei Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului  pe lângă Uniunea Europeană au fost prezenți ministrul delegat pentru Dialog Social, senatorul PSD Liviu Pop, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, primarul localității Cernești, Nelu Șovre,  precum și deputații Ioan Dârzu, Dorel Căpar, Cătălin Tiuch, Daniel Suciu, președintele PSD Bihor, Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Alexandru Pugna, dar și meșteri populari din zonele amintite.

“Este o mândrie pentru mine, ca fiu al Maramureșului, să ajung în capitala Uniunii Europene, să fiu alături de dumneavoastră, și împreună să facem să fie mai cunoscută România.  Îi felicit pe cei doi colegi europarlamentari pentru că au reușit să se ţină de cuvânt, și iată, deși idei sunt foarte multe, contează să le punem și în practică. Trebuie să exportăm lucrurile bune pe care, din păcate, le facem vizibile cu dificultate la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Liviu Pop.

delegatiaEuroparlamentarul Victor Negrescu a subliniat că zona de Nord-Vest a României are un potenţial cultural, turistic şi economic care trebuie fructificat.

“Putem să lucrăm împreună pentru interesul României. Liviu Hopârtan, președintele Asociației Arthis, colaborează cu noi și face acest lucru cu succes. (…) Atunci când este vorba de atragerea fondurilor europene, de promovarea interesului național, inclusiv a României, este important de arătat ce are de oferit acestă țară, cu particularitățile și tradițiile sale”, a adăugat Victor Negrescu.

La rândul său, preşedintele PSD Bihor Ioan Mang a spus că “trăim un timp al multinaționalelor, în care tradiția și realizările din țară încep să conteze tot mai puțin pentru unii”.

“Iată că au reușit doi tineri europarlamentari să facă ceea ce ne doream demult, să gândească o delegaţie, o reprezentanță a acestor regiuni istorice din Nord-Vestul României aici, la Bruxelles. Trebuie să ne promovăm și știu că,  începând de azi, acest lucru va fi posibil”, a punctat Ioan Mang.

“Mă alătur și eu celor care transmit felicitări celor doi europarlamentari, dar și gazdelor noastre, Asociația Arthis din Bruxelles.  Noi, în Maramureș, am fost obișnuiți de-a lungul timpului să avem europarlamentari care au venit acolo, ne-am făcut poze, ne-am dat mâna și cu atât am rămas. Am privit cu scepticism iniţiativa celor doi europarlamentari în primă fază. (…) Vă asigur de sprijinul Consiliului Județean Maramureș. Chiar dacă azi vorbim de Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, toți suntem români și simțim românește, așa cum am fost crescuți și învățați”, a declarat la rândul său Gabriel Zetea.

delegatia2Proiectul îşi propune să promoveze oportunităţile oferite de aceste patru regiuni, tradiţiile culturale, oferta turistică, dar şi oportunităţile economice şi de investiţii pentru zona de Nord-Vest a României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.